Ziare.com

Noi succese pentru olimpicii romani: 11 medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 22:45

   

Noi succese pentru olimpicii romani: 11 medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara
Olimpicii romani au obtinut unsprezece medalii, din care sase medalii de aur, patru medalii de argint si o medalie de bronz, la a XXI-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada.

Olimpiada s-a desfasurat in perioada 5 - 11 iulie, in Republica Sakha (Federatia Rusa), informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, elevii romani au obtinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatica, matematica, fizica si chimie.

La chimie, Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Cristian Robert Raclea (clasa a X-a/la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati) au obtinut medalii de aur, iar Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta) a fost premiata cu medalie de argint.

La matematica, Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti) a primit medalie de aur, Rares Stefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) a obtinut medalie de argint, iar Theodor Razvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) medalie de bronz.

De asemenea, la informatica, trei elevi romani - Darius Marian (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), respectiv Stelian Teodor Ionescu si Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi in clasa a X-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti - au obtinut medalii de aur.

Olimpicii la fizica Andrei Catalin Raduc si Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, au obtinut doua medalii de argint.

La concursul de fizica a participat si Mihai Ovidiu Popa, elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, mentioneaza sursa citata.

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenti din Romania, Federatia Rusa, Bulgaria, Serbia si Macedonia. Lotul olimpic revine in tara vineri, 11 iulie, ora 20:05 (ora aterizarii aeronavei), pe Aeroportul International "Henri Coanda".

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1302 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor