Ziare.com

Ora de religie: Cati elevi vor sa participe in continuare la curs

Vineri, 06 Martie 2015, ora 17:25

   

Ora de religie: Cati elevi vor sa participe in continuare la curs
O pondere de 88% dintre elevii care fac in prezent religie s-au inscris sa urmeze in continuare acest curs iar, dintre copiii inscrisi la clasa pregatitoare pentru anul scolar 2015-2016, 93,45% au optat de asemenea sa studieze religie, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

La nivel national, dintre elevii care fac in prezent religie ca materie optionala, au ales sa urmeze in continuare acest curs 88 la suta, potrivit situatiei cererilor centralizate pana vineri, la ora 12.00, a declarat ministrul Educatiei.

Pana vineri la ora 12.00 au fost introduse in baza de date 2.082.476 de cererei de inscriere la ora de religie, in conditiile in care 2.364.838 de elevi au aceasta disciplina optionala in oferta educationala.

Mobilizare printre catolici: Cati elevi au cerut ora de religie

Totodata, dintre cele 137.293 de cereri de inscriere la clasa pregatitoare pentru urmatorul an scolar, pe 128.300, respectiv pe 93,45 la suta, figureaza optiunea pentru ora de religie, a mai anuntat ministrul.

La nivel national, in invatamantul preuniversitar sunt 3.095.000 de elevi, dintre care doar 2.364.838 sunt eligibili pentru studiul religiei, restul fiind cei din gradinite, scoala postliceala, dar si formele de invatamant seral sau fara frecventa.

Ponderea elevilor bucuresteni inscrisi la ora de religie era, vineri la ora 12.00, de 85 la suta, a declarat inspectorul general scolar Constantin Traistaru.

Ora de religie: O profesoara acuza CNA ca permite dezinformare si manipulare

In Bucuresti, s-au inscris 160.000 de elevi din totalul celor 188.000 eligibili, a spus inspectorul general scolar, precizand ca mai sunt cereri de validat.

Curtea Constitutionala a decis, in 12 noiembrie 2014, ca articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educatiei nationale privind obligatia de a face cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie este neconstitutional, oficiali ai CC precizand ca, urmare a hotararii, o astfel de solicitare va trebui facuta de cei care vor sa studieze disciplina.

CC arata, in motivarea deciziei, ca oferta educationala pentru aceasta disciplina este de natura sa afecteze libertatea de constiinta.

Decizia CC devine executorie dupa 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, respectiv in 9 martie.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1644 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

La cresa nu v-ati gandit?

Acolo era bataia,de acolo trebuia inceput.

 

Prea putini atei si homo in Romania?

Pai ce faceti voi, tovarase Remus Cernea si restul paradei gay?
Si tu, Emil Moise, care predai ateismul la Buzau, ce faci?
Cum va justificati lefurile de la Soros&& cu atat de putine realizari?

 

Religia nu trebuie predata...

Religia nu este o stiinta sa fie predata in scoli! Religia este un mod de viata, o cultura, o filozofie, un fel de ceva ce vine din adincurile fiitei este legatura sufleteasca a ta ca individ cu creatorul si din nou spun: nu se invata se simte se traieste!
Timpenia cu popii in scoala nu face decit sa indeparteze o mare parte dintre copii de religie predata rigid fara noima de un popa betivan!
Ce pregatire pedagogica are un popa!
Bai ametitilor lasti religia acolo unde este si unde ea incepe! In familie si la nivelul scolilor de Duminica daca familia si copilul au astfel de inclinatii! Folositi orele de religie pregatind copii pentru viata cu cunostiinte solide pentru viitor nu cu fumuri de nemurire si urcare la rai!
Intrebati un popa profesor despre sinoade si ce au facut ele bibliei si umanitatii! Intrebati popa unde sint capitolelel "epurate" si de ce au fost aruncate din scripturi! Daca pot raspunde cinstit, coerent fara invocatii de viziuni si aparitii felicitati-i.

 

Iata ce se poate...

intimpla!
Citit areticolul de mai sus, primul de dinaintea acestuia.
Iata cum anii de lipsa de educatie de obscurantism religiosc u indoctrinare intensa de la imanii astora unde s-a ajuns. Talibanii in Afganistan animalele astea in Siria si Iraq care distrug vestigiile istporice ale umanitati. Unde sint scrierile apocrifice aruncate de catre imparati si imparatese, popi si cardinali doar asa ca as a "vrut ei"...
Iata cum o decizie a unui imparat acum 1790 de ani nu este corectata nici astazi caci ar insemna demolarea bisericii,crestinitati, islamului, budismului etc.
Ce au in comun filozofiile de mai sus? Controlul maselor, puterea, dominatia!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor