Ministerul Educatiei primeste tot mai multe solicitari de la parinti astfel incat elevii sa nu mai fie nevoiti sa faca teme pentru acasa. In general parintii se plang de faptul ca tinerii sunt prea obositi dupa ce vin de la scoala si ca au un program prea incarcat pentru varsta lor.
"Mi se pare absurd sa ocupi timpul copiilor cu teme pentru acasa. Dupa parerea mea, orele petrecute la scoala sunt indeajuns pentru asigurarea unei pregatiri adecvate. Totul depinde de talentul si capacitatea cadrelor didactice. Vad la fata mea ca seara, dupa ce vine de la scoala, ea invata de dupa-amiaza fiind in clasa a VI-a, cade moarta de oboseala si nu mai e capabila sa se apuce de teme pentru a doua zi", a declarat, pentru Puterea, Elena Vranceanu, mama unei eleve de la Scoala nr. 194 din sectorul 4 al Capitalei.
Asemenea opinii s-au inregistrat cu sutele pe site-ul Ministerului Educatiei. Reactia oficiala a fost prompta: "Potrivit metodologiilor de predare, timpul alocat efectuarii temelor pentru ziua urmatoare nu trebuie sa depaseasca 2 ore (ritm normal/mediu de lucru) la clasele primare si 3 ore la clasele gimnaziale".
Supararea parintilor se reflecta in atitudinea copiilor, care nu mai anunta acasa ce teme au de facut, fapt pentru care primesc note proaste. Parintii se infurie si dau vina pe scoala si pe profesori.
"Eu le dau teme, dar dragalasii de copii nu le fac si se duc acasa si spun ca nu le dau teme, iar directorul mi-a spus ca parintii m-au reclamat la inspectorat ca nu-mi fac datoria la clasa si ca mai bine ma duc inapoi de unde m-am detasat", a explicat un profesor de limba romana de la o scoala tot din sectorul 4 al Capitalei.