Ziare.com

Performanta pentru patru elevi romani - la olimpiada internationala pentru o materie care nu se studiaza in Romania

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 21:45

   

Performanta pentru patru elevi romani - la olimpiada internationala pentru o materie care nu se studiaza in Romania
Patru elevi de liceu vor reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Lingvistica, care se desfasoara anul acesta in China, in conditiile in care ei nu studiaza la scoala aceasta materie.

Succesul lor s-a datorat in intregime studiului individual, competitia fiind adresata doar elevilor de liceu, scrie Adevarul.

Concursul atipic are ca scop rezolvarea unor cerinte fara a cunoaste limbile care apar in subiecte, doar pe baza unor date lingvistice oferite si a rationamentelor matematice.

Elevii trebuie sa se bazeze pe analogii, cu ajutorul carora sa identifice regulile pe baza carora se construieste gramatica unei limbi si apoi sa traduca niste texte.

"Multi colegi cred ca nivelul este cel de la scoala, insa nu este asa. Nivelul este mult, mult mai ridicat. Eu am muncit zilnic, am facut probleme, am lucrat subiecte din alte tari. Am tradus cerintele, pentru ca in Romania nici macar nu ni s-au pus la dispozitie destule modele pentru a repeta. Este un efort foarte mare", spune Iulia Marinescu, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National "Unirea" din Turnu Magurele, care a obtinut la faza nationala locul doi si va merge la Beijing.

Anul acesta, la olimpiada nationala s-au dat texte din chineza si vietnameza, limbi pe care copiii nu le cunosteau, iar in alti ani s-au dat traduceri din limbi care nu mai sunt vorbite in acest moment nicaieri, cum ar fi sumeriana sau babiloniana.

Alaturi de Iulia vor mai pleca la Beijing, unde vor concura atat individual cat si in echipa, Mircea Dan Mirea (clasa a XI-a la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova), Vlad Neacsu (clasa a XI-a la Liceul International de Informatica Bucuresti) si Ioana Bouros (clasa a X-a la Colegiul National "Costache Negri" din Galati).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6026 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si cum facem sa ii pastram in tara macar pe astia?

domnii guvernanti, care exporta creiere la greu, dupa ce scapa de toti medicii si toti profesorii din tara, trec la "executat" olimpicii, asa e?

 

Sintem "originali" peste tot...

E o materie care nu se studiază in școli, dar organizăm Olimpiadă națională pentru ea. Bun așa...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor