Profesor la o scoala pentru copii cu dizabilitati din Bucuresti: Toti batem la ei, toti! (Video)

Joi, 30 Martie 2017, ora 20:28
8092 citiri
Profesor la o scoala pentru copii cu dizabilitati din Bucuresti: Toti batem la ei, toti! (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Copiii de la o scoala speciala din Capitala sunt batuti si agresati psihic de profesori, potrivit Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati.

Reprezentantii organizatiei au si depus o plangere penala in acest caz, informeaza TVR.

Acestia sustin ca au filmari realizate cu camera ascunsa si care pot sustine ceea ce se intampla la Scoala Speciala Gimnaziala Nr.4 din Bucuresti.

Iata un dialog de pe una dintre inregistrari.

"Profesor: Eu sunt bland, bun, dar tot le mai scap cate o scatoalca la fund, ca n-am ce sa le fac, frate, oricat as vrea eu. Asa este... Trebuie sa-i pedepsesc intr-un fel, sa stie de frica. Doamna Guzu se impaca bine cu ei. Si doamna Guzu bate la ei ca la fasole.

Interlocutor: Bate, a?

Profesor: Toti batem la ei, toti. Toate clasele de sus pana jos. Nu exista clasa sa nu-i...

Interlocutor: Sa nu-i atinga, nu?

Profesor: De injurat nu trebuie sa-i injuri, dar poti sa-i caftesti.

Interlocutor: Poti sa-i caftesti, a? Dar de ce nu trebuie sa-i injuri?

Profesor: Pentru ca pe urma vine si te injura si el pe tine! Asta este! Ai inteles? De ce ai facut aia? Doua la fund si nu mai spune nimic! Sa nu folosesti forta mai mare decat este necesar!

(....)

Profesor: Stii cum sunt astia? Sunt ca animalele alea. Pai sunt zece in.. ma-sii! Te las cu zece in clasa. Fa tu ordine cu ei! Ca pana nu dai cu pumnul in masa... Dezbina si cucereste, asa se lucreaza cu ei! Pentru ca daca ii lasi sa se uneasca, te fac tandari!".

In aceasta cauza, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4, Avocatul Poporului dar si Autoritatea pentru Protectia Copilului.

Reprezentantii centrului sustin intr-o scrisoare trimisa premierului si ministrului Educatiei ca elevii sunt "batuti cu brutalitate in mod sistematic de cadrele didactice, sunt legati cu funia si transportati catre diferite zone ale unitatii de invatamant, sunt agresati fizic, psihic si emotional permanent".

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#copii dizabilitati batuti scoala, #copii dizabilitati batuti profesori , #elevi