Pustiul din Moreni care merge la 4 olimpiade nationale

Luni, 02 Mai 2016, ora 10:34
15819 citiri
Pustiul din Moreni care merge la 4 olimpiade nationale
Foto: Digi 24 TV

La varsta la care multi adolescenti sunt pasionati de cel mai nou telefon sau ultimul clip postat pe Youtube de vedeta preferata, un elev de 15 ani din Moreni s-a calificat la faza nationala a 4 olimpiade scolare.

Este vorba despre matematica, fizica, informatica si astrofizica.

Digi 24 prezinta povestea lui Ionut, elev in clasa a IX-a la Liceul I.L. Caragiale din Moreni, judetul Dambovita.

"Inca de cand eram mic ma pasiona felul in care functioneaza lucrurile si ma tot uitam la diverse documentare. Tot timpul mi-am dorit sa stiu mai multe, sa descopar eu anumite lucruri. De-abia dintr-a V-a, a VI-a, am putut sa aprofundez (...) Vreau sa fiu cat mai bun la ceea ce-mi place mie, la fizica si la matematica in principiu si asta ma determina sa concurez cu alti elevi de varsta mea si sa fiu printre primii", a spus adolescentul pentru sursa citata.

Prima calificare la olimpiada nationala a obtinut-o in clasa a VI-a, la fizica, atunci a luat mentiunea de onoare, iar in clasa urmatoare a iesit primul pe tara.

"Intr-a saptea deja era capabil sa dea bacalaureatul, pentru ca intre timp invatase si electricitatea. Cred ca era singurul care putea sa ia 10 la bacalaureat", a declarat profesorul sau de fizica, Gabriel Chisulescu.

Profesorul de matematica are, in schimb, niste propuneri pentru guvernanti: "Cred ca ar trebui sa putem face cu totii mult mai mult pentru astfel de copii. Ar trebui sa fie motivati financiar, ca pana la urma acolo ajungem, mai mult si poate ca, plecand de la exemple de astfel de elevi, multi alti elevi, care sunt si ei inteligenti, ar munci mai mult si ar avea rezultate mai bune."

Rezultate exceptionale pentru elevii romani - Noua copii, premiati de NASA

Acum, Ionut se afla la a patra calificare la Nationala de Fizica, a treia la cea de Informatica si prima la Matematica, respectiv Astronomie si Astrofizica.

Elevi romani calificati in finala unui concurs european cu o solutie pentru reducerea traficului

"Dimineata, la scoala, fac sase ore si apoi, dupa-amiaza, dupa ce dorm sau ma duc altundeva, sa mai fac cu domnul profesor, depinde, patru ore, cinci", cam asa descrie Ionut o zi normala din viata lui.

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#elev calificat patru olimpiade nationale , #elevi