Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rezultate exceptionale pentru elevii romani - Noua copii, premiati de NASA

Sambata, 19 Martie 2016, ora 14:58
8051 citiri
Rezultate exceptionale pentru elevii romani - Noua copii, premiati de NASA
Foto: Facebook / NASA

Mai multi elevi de la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta au obtinut sapte premii si doua mentiuni la un concurs NASA care vizeaza proiecte de asezari umane preconizate a fi construite in spatiu, unii dintre ei fiind premiati si in anii trecuti la aceasta competitie.

Profesorul Ion Bararu, care a coordonat sapte dintre cele noua proiecte premiate de NASA, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca rezultatele inregistrate de elevii Colegiului National "Mircea cel Batran" din Constanta la aceasta competitie sunt exceptionale, informeaza News.ro.

"In acest an, scoala noastra a performat din nou, obtinand un mare numar de premii la concursul NASA Ames Space Settlement Contest 2016, si anume doua premii intai, trei premii doi, doua premii trei si doua mentiuni. Este un rezultat exceptional din mai multe puncte de vedere, si anume majoritatea celor de varsta inaintata, ca sa spun asa, dintre elevi recidiveaza, de exemplu, cei de la 'Enterprise' au obtinut al patrulea an consecutiv, dar avem si alte noutati exceptionale.

De exemplu, Maria Dumbrava este pentru a treia oara cand obtine premiul intai individual. Este un alt moment de referinta, si anume faptul ca doi elevi au obtinut premiul al doilea individual pentru merit literar artistic, deci este iarasi o noutate", a declarat Ion Bararu.

Astfel, Maria Dumbrava, eleva in clasa a VIII-a, a obtinut premiul intai cu proiectul "Black Swan", legat de construirea unei statii spatiale. Ea a spus ca este pentru a treia oara cand participa la aceasta competitie, de fiecare data obtinand premiul intai. Eleva a mentionat ca si-ar dori sa urmeze medicina la o facultate din SUA.

Tot premiul intai au obtinut elevii Bianca Burtoiu, Diana Andreea Catana, Marina Cozma, George Costin Dobrin, Matei Ioan Popovici, Andreea Cristina Stanciu, Dalia Irina Stoian (toti in clasa a XII-a) si Razvan Mihai Ursu (clasa a X-a) cu proiectul "Enterprise".

"Particip pentru al patrulea an la concursul NASA si echipa noastra a luat din nou premiul intai. Proiectul nostru a avut ca scop construirea unei intregi centuri de statii spatiale in jurul Soarelui si de aceea am abordat multe metode inovatoare pentru a le construi, printre care am incercat sa facem o statie spatiala pe unul dintre satelitii lui Marte", a declarat Marina Cozma.

Profesorul Ion Bararu a afirmat ca premii doi au obtinut Alina Lascu (clasa a VIII-a), Daniel Lupascu (clasa a XI-a) pentru merite literare, lucrarile lor fiind apreciate de juriul competitiei, si alti cinci elevi, cu proiectul "Terra Mars Dacicus": Irina Stefana Bulgaru, Diana Adriana Iliaz, Mihai Maciuca, Bogdan Andrei Miu si Anamaria Strimbeanu.

Doua proiecte au primit premiul trei, fiind vorba de proiectele "MinkOdin", realizat de elevii Hakan Calila, Teodora Moraru, Ionut Otelea, George Prodan (toti in clasa a X-a) si Alina Lascu (clasa a VIII-a), si "Kesarion", la care au lucrat si doi elevi de la Liceul Teoretic "Traian". Elevii care au realizat acest proiect, toti de clasa a X-a, sunt: Cristian Pitu, Dumitru Alexandru Ghiuri, Mara Dutu, Radu Bogdan Pavel, Isabela Georgiana Darlaiani, Cristina Daniela Radu, Andrei Grecu, de la Colegiul National "Mircea cel Batran", si Andrei Sebastian Rotaru si Oana Diaconescu de la Liceul Teoretic "Traian".

O premiera legata de aceasta echipa este faptul ca a fost coordonata de un elev, Costin George Dobrin.

"Aceasta echipa care a obtinut premiul al treilea a fost coordonata de elevul Dobrin Costin, care este si membru al unei echipe castigatoare, dar si antrenor al acestei echipe, care constituie o premiera absolut mondiala", a povestit Ion Bararu.

Costin George Dobrin a castigat, anul trecut, medalia de aur la Olimpiada Internationala de Geografie.

De asemenea, au obtinut mentiuni elevii Andreia Podasca, Tina Alina Sandu, Paul Andrei Sava, Mihai Razvan Ursu, toti in clasa a X-a, cu proiectul "Tomis" si Aisa Gelal, Ioana Francu, Edane Ibram, Ioana Adriana Zavelea si Victor Brad Dadaciu, toti din clasa a XI-a, cu proiectul "Talithas", care a fost coordonat de Adrian Nicolescu, profesorul la Colegiul National "Mihai Eminescu".

Elevii premiati vor primi prin posta, ca in fiecare an, diplomele care atesta rezultatele lor. National Space Society din SUA invita elevii participanti la acest concurs, dar si pe profesorii si parintii lor la International Space Development Conference, care are loc in San Juan, Puerto Rico, intre 18-22 mai. La aceasta conferinta, elevii cu premiile majore pot prezenta in fata unui public stiintific specializat proiectele lor.

NASA Ames Space Settlement Contest 2016 este un concurs international de proiecte de asezari umane preconizate a se construi in spatiul cosmic.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#elevi Constanta premiati NASA , #elevi