Romania, locul 1 in Europa si locul 10 in lume la Olimpiada de Matematica

Luni, 16 Iulie 2012, ora 17:23
7739 citiri
Romania, locul 1 in Europa si locul 10 in lume la Olimpiada de Matematica

Elevii romani au obtinut sase medalii, dintre care doua de aur, la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Matematica, iar la concursul similar de biologie au castigat trei medalii de bronz, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

La Olimpiada Internationala de Matematica, desfasurata la Mar del Plata (Argentina), in perioada 4 - 16 iulie, elevii romani au cucerit doua medalii de aur, trei de argint si una de bronz.

Medaliile de aur au fost obtinute de Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a X-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, si Radu Bumbacea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, ambii medaliati in numeroase randuri la competitiile regionale si internationale de profil.

Medaliile de argint au intrat in posesia Ioanei Tamas si a colegilor sai Octav Dragoi si Stefan Ivanovici, toti absolventi in acest an ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Medalia de bronz i-a revenit lui Stefan Spataru (clasa a X-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti), potrivit MECTS.

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica au participat 548 de concurenti din 100 de tari. In ierarhia neoficiala pe natiuni, Romania a ocupat locul 1 in Europa si locul 10 la nivel mondial.

La Olimpiada Internationala de Biologie, care a avut loc in Singapore, in perioada 8 - 15 iulie, cele trei medalii de bronz ale Romaniei au fost obtinute de Roxana Gabriela Sandu (clasa a XII-a/ Colegiul National "Iulia Hasdeu" din Lugoj, judetul Timis), Victor Serban (clasa a XI-a/ Colegiul National "Gh. Lazar" din Bucuresti - argint la editia precedenta) si Cristian Alexandru Bolundut (clasa a XI-a/Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca). Al patrulea component al lotului, Laura Alexandra Antonaru (clasa a XII-a/Liceul Teoretic Ovidius din Constanta), a primit un certificat de merit, conform sursei citate.

La concursul din Singapore au participat 236 de concurenti din 60 de tari.

#olimpiada matematica medalii romani, #elevi romani olimpiada matematica, #elevi olimpici Romania , #elevi