Romania este pe locul doi la violenta in scoli

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 16:34
5761 citiri
Romania este pe locul doi la violenta in scoli
Foto: Arhiva

Romania se situeaza pe locul al doilea in ceea ce priveste violenta in scoli, intr-un clasament care cuprinde 37 de tari.

Astfel, peste 70% dintre elevii romani recunosc ca le este teama de comportamentul agresiv al colegilor de scoala, potrivit unui studiu efectuat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

In Bucuresti, in anul scolar 2009-2010, au fost raportate oficial 55 de cazuri de violenta in scoli, iar Institutul National de Criminologie arata ca majoritatea minorilor inculpati erau elevi la data comiterii de infractiuni, adica 60,34%, iar dintre acestia 84,3% erau de etnie romana, 10,69% fiind rromi.

Astfel, in semestrul I al anului scolar s-a inregistrat un numar de 35 de cazuri de violenta, dintre care 22 au fost de tipul "elevi - elevi", restul find de 13 "elev - terti.

In perioada februarie - mai 2010 s-a inregistrat un numar de 20 de alte cazuri.

Dintre cazurile de violenta din scoli, 25% se refera la acte de agresiune verbala.

Cauzele violentei din mediul scolar sunt: atitudini violente ale parintilor unul fata de celalalt sau fata de copii, limbaj agresiv, aplicarea pedepselor corporale, modelele culturale disseminate in spatiul public: expunerea copiilor la violenta stradala, mediatica, culturala in sens larg sau modelul pedagogic rudimentar, bazat pe coercitie si pedeapsa.

Afla mai multe despre violenta verbala si cum poate ea sa-ti afecteze copilul. Citeste sfaturile psihologilor si invata din experientele impartasite de cititori.

Contribuie si tu cu propria ta poveste, pune intrebari si primeste raspunsuri specializate, la adresa de mail cuvinteledor@ziare.com

Campanie este sustinuta de Romtelecom si Asociatia Telefonul Copilului.

Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial cuvinteledor.ro.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...