Ziare.com

Secretul liceului cu 400 de medalii internationale si zeci de absolventi in marile universitati Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 16 Septembrie 2013, ora 12:44

   

Secretul liceului cu 400 de medalii internationale si zeci de absolventi in marile universitati Interviu
400 de medalii la olimpiadele internationale de matematica, informatica, fizica, chimie si biologie din 1995 pana acum. Anul 2013: 45 de medalii internationale, toti cei 5 elevi ai lotului national de fizica - locul I in Europa, locul 5 in lume, 23 de absolventi la Princeton, Yale, Oxford etc.

Este bilantul unui liceu din Romania desprins de realitatea scolii romanesti in care 50% dintre elevi sunt, potrivit testului PISA, analfabeti functionali. Un liceu privat non profit din Bucuresti, Liceul International de Informatica.

Am incercat sa aflam de la directorul acestui liceu, Mustafa Oz, cum se poate face educatie de calitate in Romania: "Cei mai multi dintre profesorii nostri sunt romani, nu i-am adus din spatiu. Elevii sunt romani. Programa dupa care lucram este aceeasi cu a scolilor publice".

Si totusi diferentele exista.

De unde ideea unei asemenea investitii in Romania - un liceu de informatica?

Eu am venit din 2000, insa scoala din Bucuresti e deschisa din 2005. In Turcia educatia este o valoare extrem de importanta. Anul acesta a primit cel mai mare buget. Oameni de afaceri turci, cu afaceri in alt domeniu si in alte tari, au gandit aceasta investitie pentru a promova dialogul si relatia dintre tari. Scoala este non profit, orice eventual castig se duce in burse sau in investitii.

Cate medalii la olimpiadele internationale ati obtinut de la infiintare?

Nu mai numar in fiecare an, dar in jur de 400.

Anul acesta cate medalii au obtinut elevii dvs. la olimpiadele internationale?

45 de medalii de aur argint si bronz la olimpiadele internationale de matematica, informatica, fizica, chimie si biologie. De exemplu, anul acesta tot lotul national de fizica a fost compus din elevii nostri, cinci. Au obtinut doua medalii de aur si trei de argint, locul I in Europa si locul V-lea in lume. La matematica 4 din 6 au fost elevii nostri, au obtinut doua medalii de argint si doua de bronz.

Ce rata de promovabilitate la bacalauareat ati avut in vara?

94%. Din 60 de copii, au picat patru.

Din acesti 56 de absolventi cati raman in tara?

33 raman in tara, 23 vor pleca in strainatate. Cei 23 sunt olimpici care au rezultate foarte bune. In fiecare an marea majoritate a olimpicilor interantionali pleaca in strainatate la studii, cu burse, in universtiati de mare prestigiu precum Princeton, Yale, Oxford, Cambridge. Unii au de ales intre ofertele facute de aceste universitati.

Cum va selectati elevii? Ii cautati sau ii asteptati sa va bata la usa?

Elevilor care in clasa a 8-a obtin rezultate exceptionale la olimpiadele nationale le oferim burse de studiu care pot acoperi pana la 100% costul scolarizarii. Avem la liceu si la gimnaziu cate un profesor coordonator de olimpiade care se ocupa de asta.

Dupa ce am infiintat gimnaziul nostru, noi formam acolo cei mai multi dintre viitori nostri liceeni. Suntem la capacitatea maxima cu clasele. Avem 8 si daca era sa onoram toate cererile ar fi trebuit sa facem inca vreo 4. Asa ca a trebuit sa facem examen de admitere in clasa a cincea.

Cat este taxa de scolarizre?

La liceu 3.700 de euro pe an, la gimnaziu 2.850 de euro.

E mult pentru venitul romanilor obisnuiti. Aveti numai copii de oameni bogati?

Sunt si oameni care fac mari sacrificii pentru a plati aceasta taxa. Am avut si cazuri speciale pentru care am acordat reduceri si pe alte criterii decat de performanta.

In aceste conditii, credeti ca sistemul finantarea urmeaza elevul, introdus prin legea Educatiei si blocat deocamdata ar fi sansa pentru copiii din familii mai modeste?

Sigur ca da. Scolile particulare iau o sarcina de pe umerii statului. Noi avem aici 1.000 de copii si peste 100 de profesori. Cheltuielile si pentru unii si pentru altii sunt suportate doar de parinti. In plus, scolile private promoveaza calitate, si didactica, si ca disciplina. De aceea plata per elev si pentru scolile particulare, le vor incuraja sa investeasca si sa ridice calitatea. Noi avem aceleasi responsabiltiati ca scolile de stat, dar nu avem aceleasi drepturi. Sa speram ca blocarea acestui sistem este doar temporara pana cand trece criza, cu atat mai mult cu cat legea exista.

Doar elevii buni nu sunt suficient pentru rezultate exceptionale. E nevoie si de profesori buni. Cum va selectati profesorii?

Elevul este materia prima, dar daca nu are cine sa lucreze cu ea nu ai rezultate. Daca ai si una, si alta, dar nu ai buna organizare tot nu reusesti nimic. Avem un tripod: elev - scoala - parinte. Daca un picior cedeaza se prabuseste totul.

Profesorii sunt selectati pe baza de recomandare, inclusiv a parintilor. In plus, cand mergem la olimpiade ne cunoastem, schimbam impresii... 90% sunt profesori fulltime la noi, profesori romani si profesori veniti din Turcia. Eu sunt profesor de chimie. La informatica mai avem insa si colaboratori, in general absolventii nostri care pleaca in strainatate si tin cursuri on line. Si elevii nostri de clasa a 12-a tin cursuri de pregatire penru elevii de gimnaziu.

Ii platiti mai bine decat in sistemul public?

Da, au conditii financiare mai bune decat la stat.

Care e secretul acestui succes? De ce reusiti performanta mai buna decat in liceele de stat?

Sunt mai multe aspecte. Avem clase de 18 elevi. Cand numarul de elevi e mic, comunicarea merge altfel, profesorul poate sesiza nevoile fiecarui elev mai bine. Dar cea mai importanta este relatia profexor - elev - parinte. Incercam o relatie calda intre elev si profesor.

Copilul vine cu placere la scoala. Cand eram director la gimnaziu, am vazut multe situatii in care copiii nu mai erau pedepsiti cu restrictii legate de telefon, computer, joaca sau bani de buzunar, ci erau amenintati ca nu vor mai fi lasati sa vina la scoala. Si asta era cea mai eficienta amenintare.

Este important si faptul ca profesorii nostri colaboreaza foarte bine intre intre ei, indiferent daca sunt romani sau turci.

Si mai e ceva. Educatia nu trebuie sa fie o afacere. Profesorii nostri fac uneori mediatii in week-end, cheama elevii si fara sa se treaca in condica orele. Rezultatele nu vin doar in functie de investitii. Trebuie si dragoste.

Ne ajuta si faptul ca suntem non profit. Probabil ca daca urmaream profitul, renuntam la unele detalii, in primul rand la disciplina. Noi vrem sa formam elevii si ca buni cetateni pentru societate. Pentru noi, elevii si parintii nu sunt clienti. Exista costuri pentru ca exista si cheltuieli, dar nu e o afacere.

In Romania e moda meditatiilor. Elevii dvs mai fac meditatii acasa?

In scoala se organizeaza meditatii, in cadrul taxei anuale, la fiecare disciplina. In afara acestor meditatii in cadrul scolii, profesorii nostri nu interdictie absoluta sa faca meditatii separat cu elevii scolii. Pot sa faca doar cu elevii din alte scoli. Noi le spunem parintilor daca elevul are nevoie de meditatii si i le oferim in scoala, in cadrul taxei. Dar, sigur, exista o traditie a mediatiilor in Romania si unii parinti simt nevoia unei asigurari in plus.

Ati simtit ostilitate din zona invatamantului public?

Nu din partea ministerului. Dar noi avem o vorba: numai in pomul cu fructe dai cu pietre. Am simtit uneori, dar consider ca e la nivel personal. Poate am deranjat noi cu ceva. De exemplu, daca un copil de la un liceu de stat a venit la noi, directorul liceului respectiv a considerat ca noi am furat copilul, ceea ce nu e adevarat. Si usa lor si usa noastra sunt deschise, copilul alege.

Sunteti profesor, director de scoala. De ce rezultatele de ansamblu ale scolii romanesti sunt slabe? Ce nu merge?

Cei mai multi dintre profesorii nostri sunt romani, nu i-am adus din spatiu. Elevii sunt romani. Programa dupa care lucram este aceeasi cu a scolilor publice. Probabil ca diferenta e de organizare, de rezolvarea problemelor rapid, imediat ce apar, si direct la tinta, fara ocolisuri. Nu avem o reteta magica.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 33107 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
36 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ar fi in stare cei doi telegari care duc Romania in prăpastie să

promoveze măcar un an la acest liceu negarantat de Vanghelie?

 

Mai incet cu laudele

Ne lăudăm prea mult cu rezultatele varfurilor și nu spunem nimic despre nivelul mediu al invățămantului romanesc.De ce nu vorbim despre miile de absolvenți de invățămant superior care nu sunt in stare să scrie o cerere de angajare,despre ziariști care nu știu limba romană,despre semianalfabeții cu bacalaureat?
Să nu mai vorbim despre cat de nociv este mesajul că doar cei care au bani foarte mulți pot invăța in școli de elită.Cred că mai important decat nivelul de cunoștințe este nivelul de educație și aici stăm foarte rău.

 

@ grecul

grecule,Ceausescu va ducea cu bata de la urma la scoala,indiferent de patura sociala si cu toate astea,multi inca il injurati.Nu zic ca pe vremea lui Ceausescu,nu erau si scoli pentru copii celor sus pusi,dar si copii plugarilor puteau ajunge ingineri sau profesori.

@grecul

- "Este bilantul unui liceu din Romania desprins de realitatea scolii romanesti in care 50% dintre elevi sunt, potrivit testului ***, analfabeti functionali"
- mai clar de-atat cum s-o spuna !

Genetica si profit

1.Esentiala e materia prima altfel poti sa ai profesori chiar si laureati Nobel, e inutil daca elevii nu au potential. Romanii au un patrimoniu genetic exceptional, recunoscut, in ce priveste inteligenta nativa, creativitatea si adaptabilitatea. Elevi inteligenti exista si pe la alte licee private de elita din alte tari, dar uite ca romanii iau adesea primele locuri. Nu am auzit ca elevii din Turcia sa fie excelent cotati pe la olimpiade, nu ma mira ca acesti afaceristi au venit la noi sa faca liceu de elita si nu prin Anatolia..
2.Meritul liceului acesta este organizarea/planificarea in stil companie privata si inversunarea cu care urmaresc elevii buni din alte scoli, incercand sistematic sa convinga parintii cu bani sa vina la liceul de informatica. Faptul ca exista rezultate dovedeste ca in Romania poti face performanta de nivel mondial daca ai management care stie ce vrea si care pune oamenii potriviti la locuile potrivite (meteahna veche la noi, unde gasesti tot felul de avortoni pe posturi ocupate samavolnic sau cu trafic de influenta, distrugatori de oportunitati benefice).
3.Finantarea ar trebui sa urmeze elevul, pt ca in felul asta am avea in cativa ani sute de scoli de elita in Romania, avem nevoie sa concentram astfel de potentiale, nu sa le dispersam printre cei, prea multi, dezinteresati de invatat. Desigur, reversul medaliei e ca am avea ramase si mii de scoli cu f.multi mediocri, dar macar s-ar decanta apele si am sti unde sa concentram efortul public in invatamant !
4.Educatia tinerilor e chestiune de securitate strategica pt orice stat modern responsabil care vrea sa supravietuiasca tavalugului globalizarii haotice. Exista insa si forte, inclusiv organizate politic, ce urmaresc distrugerea statelor nationale (Europa e un laborator in privinta asta) si in mod sistematic lovesc in sistemele publice de educatie. Pt ca un tanar "prea" educat, isi pune inevitabil intrebari despre radacinile sale etno-culturale, despre apartenenta identitara, despre felul in care sunt organizate colectivitatile umane, despre devenirea sa individuala. Si asta nu convine deloc celor care vor o umanitate "unificata" rapid prin ignoranta, amnezie colectiva si consumerism isteric.
5.O problema e si furtul elitelor. Asa cum acest liceu acapareaza resurse umane valoroase din Romania, universitatile de elita din lume iau "crema" elitelor intelectuale de pe planeta. Au material uman de calitate gata pregatit de altii. Fenomenul e chiar incurajat de mondializare si inclus cu cinism in categoria celor "corect politice". Vom fi obligati in timp sa facem tot ce putem pt a avea in Romania multe scoli si universitati de elita, daca vrem sa contam ca popor, daca nu ne resemnam la a fi doar materie prima si piata de desfacere pt pradatorii oportunisti ai speciei..

Numai minte lui Basescu poate sa gandeasca,

ca scoala romaneasca scoate tampiti.
Secretul liceului cu 400 de medalii internationale si zeci de absolventi in marile universitati.

A hotarat un alogen

Ca romanii nu au dreptul sa se laude cu copiii lor atunci cand merita !O parte din precaritatea situatiei din Romania a fost scauzata de spoliatorii din Fanar si de la muntele Athos. Primele sute de robi tigani au fost aduse in Romania de popimea greceasca.

'Halogen' mooo chimistu' toașei academician Elena!

.

de moda timpului acela nu cum se arat aaici.

Era alta ordine sociala si se muncea pe mosii.Cind au fost "sloboziti"au ramas de izbeliste si s-au pus pe furat si s-au inmultit precum gandacii..(cit au munict era alta ordine de lucruri)

Neutron@...sunteti in greseala amigo...aaa...sau..

poate ar trebui sa ma adresez cu Tovarase...caci vad ca atacati preotii crestini...Imperiul Otoman a adus la noi ti...aaa...gaganii...ca sclavi.Preotii Crestini nu au avut niciodata Sclavi sau Robi...Musulmanii au cucerit India si au sclavizat populatia de acolo...ei au adus ...gaganii in Evropa amigo,tovarase...Oleee...

Educatia incepe de acasa , din gradinita , de pe strada

din momentul in care faci primii pasi in viata .
Foarte multi copii nu au pe langa ei nici un parinte ci numai bunici cu apucaturile lor , si poate nici pe aia .
Intr-adevar , este si problema de educatie , de felul in care un copil intelege necesitatea merului la scoala .

Remarc aici ca directorul este turc .
Poate nu stiu romanii cum se munceste in Turcia - si anume 7 zile din 7 , zi lumina daca este nevoie .
Turcii muncesc constiincios , nu o sa auzi la ei niciodata "lasa ca merge si asa" sau "da-l in ma-sa , ce , muncesc sa il fac pe ala mare?" .
Este adevarat ca acum sunt foarte multi romani care muncesc "ca afara" - dar nu ca turcii , oricum . Mai e pana acolo .

Imi amintesc ca tot profesor de chimie era si Funeriu , cel care a reusit sa introduca disciplina la bacalaureat .
Mai are nevoie de timp sistemul de invatamant , pana va scapa de schelete precum Marga ....

 

 

Frumoasa reclama

Frumoasa reclama pentru liceul turcesc ; acesti turci au inteles rapid la inceputul anilor 90 ca se poate face o buna afacere cu copiii talentati ai romanilor ; liceul de care faceti vorbire pare a avea un regim foarte diluat de prezenta , daca ce se spune e adevarat ; oare copiii nostri fac si ore de limba turca , eventual de "cultura" otomana ?
Oare cum or fi orele de istorie ? se vorbeste de Stefan sau Mihai ? sau se vizioneaza suliman ?
Si cat de romanesc este bacul la acest liceu ? Dinsii zornaie banii si aduc cei mai buni copii din Romania la acest avanpost otoman .
Pe vremuri , turcii cereau la haraci cate 50 de copii in fiecare an , ca sa-i faca ieniceri .
Vremurile s-au schimbat , dar apucaturile nu ; acesti orientali ne recruteaza cei mai buni copiii , si autoritatile nu fac nimic.
De ce nu va carati in azerbaigean sau in turkmenistan , otomanilor ? ce ati facut voi ca sa puneti mana pe talentele noastre ?
Afara !

 

Stefan cel mare.

Afla si tu ca romanii nu au avut nici un razboi cu turcii. Astea au fost scrise sa s e simta romaniui bine . Tu ai luat scrisoarea a 3-a de buna ? A fost scrisa de un siphilitic !
Stefan cel mare a fost urcatla putere de turci si a murit supus turcilor.
Liceul nu e nici o scofala ! Succesul liceului nu face neaparat succes . Si, pina la urma , la ce folosesc medaliile > Ca tot nu inteleg ce faci cu ele.....
Informatica e tot mai neimportanta . Problemele de contabilitate sint rezolvate si cumperi pachete . Astazi trebuie s a fii inginer sa fii important. Sa faci un simulator de zbor, trebuie s a fii intii pilot si inginer. Apoi informatagiu .

Asa, Aneta, bravo!

Da-i afara... din bucatarie; da' tu sa nu iesi de-acolo, ca nu pricepi peste orizontul ala si te poti accidenta...

@Aneta

Sunteti reprezentanta definitorie a invatamantului romanesc: p.roasta, inculta, autosuficienta, oarecum agramata, cu teorii clare si ne netagaduit. La mai mare. Sper sa-ti dispara specia.

 

reclama

clar reclama platita!
acel liceu selecteaza toti olimpicii de gimanziu! e si normal ca daca vin toti olimpicii la tine sa ai rezultate in continuare! nu inteleg de ce nu se spune ca acestia nu fac in liceu DECAT materia la care exceleaza, la restul materiilor punandu-li-se nota 10 inca de la inceputul anului scolar, si ca in ultimii ani de liceu nu mai au profesori ci isi predau materia intre ei...

Parintii si elevii solicita locuri in scoala cu

....plata, deci nu culege scoala nici un elev.

Romania

e plina de universitati particulare, nivelul se cunoaste ca si valoarea reala a diplomelor.
Felicitari domnului Mustafa Oz ca a facut ceea ce si un roman bineintentionat si cu dragoste de munca ar fi putut face, daca voia intr-adevar. Cu conditia sa nu primeze profitul.

Adevarul supara

Evident ca turcii iau crema elevilor olimpici ; cati dintre olimpicii din liceu au fost formati in gimnaziul turcesc ?
Si revin la intrebarea pe care am pus-o , este corect ca acesti neica nimeni veniti de aiurea sa profite in halul asta de elita elevilor romani ? cati turci au castigat vre-o olimpiada internationala ? zero .Oare tara asta , care a luat decenii la rand olimpiade internationale , avea nevoie de un mustafa ca sa-i pregateasca olimpicii ?
Dar socoteala este mult mai perversa : nu avem elite in turcia , lasa ca formam la fraierii de romani , elite sensibile la otomanlacuri ; nu avem universitate americana in romania , dar avem turcime cat incape ; asta da , integrare euro-atlantica !
Cate licee turcesti de acest fel sunt in europa ?
Pe cei care nu stiu , si care m-au trimis la bucatarie , ii poftesc sa se duca la etapa municipala a olimpiadelor de mate , fizica , chimie ; la corectura tezelor , vor vedea probabil sosind o delegatie impozanta de turci si angajati ai lor , veniti probabil sa vada cladirea liceului respectiv ...

Cat costa taxa si celelalte la acest liceu?

In afara faptului ca este o reclama nesimtita pentru liceul in speta.
De ce capitalismul asigura educatia buna numai celor cu multi bani?
Rezultatul "democratiei" din SUA conform a doi profesori de la Harvard:
1% din populatia SUA poseda 40% din toata bogatia (vreo 3 milioane de oameni)
80% din populatie (vreo 249 de milioane) poseda doar 7% din avere.
Un CEO castiga cat 380 de angajati medii (nu femeia de servici.
De ce? Ca s-a vazut cat de buni sunt managerii americani: au bagat toata lumea in criza.
Deci educatia, chiar a celor cu foarte multi bani pute.
Pute a inechitate sociala: cei mai multi n-au nici o sansa, iar cei putin fac numai prostii dupa prostii.

 

Scrie in articol taxa pe elev ,gimnaziu si liceu

E greu sa cititi,probleme cu vedeer4e3a /

@Brumburak

To.ntule, reclamele de genul asta sunt binevenite. E un pas inainte in a evita ca toti elevii sa devina ca tine.

Nu este niciun secret

Ei nu formeaza, doar aduna copiii exceptionali. Le gasiti reprezentantii la portile scolilor si liceelor unde se dau etapele pe capitala sau judet ale olimpiadelor, pe timpul desfasurarii acestora, impartind pliante parintilor si incercand sa stea de vorba cu acestia.
Cum ramane cu taxele de scolarizare care nu sunt foarte mari dar depasesc puterea unui parinte obisnuit pentru ca discount-urile de care voreste turcul cu exceptia cazului in care copilul este in lotul Romaniei sunt o minciuna.

Cate o clasa intreaga in fiecare an de olimpici de la C.N. Tudor Vianu pleaca la ei nemultumiti de metodele si atitudinea profesorilor de acolo. Noul director de la Vianu a inceput sa mai cedeze la presiunile parintilor si sa schimbe profesorii depasiti de la clasele la care se face intensiv matematica, informatica sau fizica. Mai ajuta si faptul ca o parte din parintii revoltati sunt profesori universitari, decani, rectori, unul e chiar ministrul educatiei.
Cu vechea conducere era dezastru, sa te ridici la nivelul unor asemenea copii este greu iar fosta directoare facandu-si scoala particulara a scos toti profesorii valorosi de la clasele cu olimpici si a adus incapabili care-si bateau joc, profesorul de matematica nota participantii la olimpiada nattionala de matematica cu 5 si 6. La protestele parintilor directoarea sugera voalat sa transfere copiii la scoala ei.

 

gresesti

Ei formeaza olimpici . Au clase speciale in gimnaziu - de la clasa a V-a pana la a VII-a cu orar special - cate 10 ore de mate si 6-7 ore de fizica , plus pregatire in vacante si sambata in timpul scolii. Copiii aia muncesc serios si profesorii lor la fel.E pacat sa vorbiti fara sa aveti informatiile necesare . Intra pe site-ul scolii si verifica orarul claselor 6E, 7E, 8E , vei vedea despre ce vorbesc . Este adevarat ca incearca sa atraga elevi din toata tara, oferindu-le burse ( gratuitati la cazare si masa , la taxele de scolarizare ), dar le ofera conditii sa-si continue ascensiunea . Ce e rau in asta ? Ce impiedica scolile de stat sa procedeze la fel ? Ah, poate directorii pusi acolo pe criterii politice sau de cumetrie, si nicidecum pe cele de performanta ?
Think about !

dottore mangla cum fraude@...hahaha...da ce ziceti de Nuta???...

...ori de EBA???...hahaha...Portocacaliilor sunteti de ris...Ride ciob de halba sparta...Oleee...

 

Sute de medalii interrnationale pt elevi romani

Ei si ce-i cu asta !! care-i folosul pt tara? caci
dupa cum arata tara ca un faliment economic total degeaba are tineri inteligenti !! caci acestia iau
drumul strainatatii,aici nu sunt valorificati ci
aici e valorificata prostia,hotia,coruptia,injustitia.
Ce viitor are tara care nu-si pretuieste copii,noile generatii ...?!!!!

 

Interesul poarta fesul

Cine plateste 3.700 de EURO/an merge la scoala sa invete carte, nu sa taie frunze la caini

Cei care platesc salariile nu se prefac ca le platesc si atunci profesorii nu se prefac ca muncesc - Frica pierderii unui loc de munca bine platit si a unei cariere incununate cu rezultate, ii determina pe dascali sa obtina performanta

 

Pentru GRECUL

Domnule,matale ai x2 dar judeci de 4 ori cat acel x5 de deasupra.Gos palaria.Continut si limbaj civilizat.

 

International de informatica ,...???

Lectii programare, aplicatii practice, sa vedem si noi.
Un link aplicatii IT pt elevi ...sa dezvolte un portofoliu credibil ...aveti ?
Va dau eu unul pt comparatie ...

... ... ... http://oportun.3x.ro

O solutie pt parinti care nu stau bine cu banii ...platiti doar ce va intereseaza ...doar meditatii programare.
...

 
 

@Reklama & zambila

- luati legatura cu redactia pentru publicitate !

Publicitatea e buna

Sa nu dea parintii 3000 $/an pt lectii programare.
Sa stie ca sunt si alte modalitati de instruire.
Un liceu "International de informatica" ...trebuie sa prezinte si link-uri cu aplicatii programare ...sa vedem ...sa putem compara.

Prezenta link-urilor este obligatorie in IT !!!
Altminteri vorbim discutii ...comentarii inutile.
...

@Reklama

Ori esti ..... programator, ori dai examen!
Acolo se face scoala , nu doar informatica . Du-te tu de mediteaza-i pe copiii de politicieni , cum sa hakuiasca conturile babacilor .

IT ...pe vorbe

Am vazut site-ul liceului ...text si poze ...
Liceu de informatica ...obligatoriu Grafica 3D !!!
Link-urile mele ...sunt greu de egalat.
3000$/an ...daca e vorba de IT ...trebuie sa fi "***".
Nu arata nimic.

Un olimpic la informatica invata el pe profesorii de la acest liceu carte ...nu inves.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor