Sondaj Ziare.com: Sunteti de acord ca elevii sa munceasca in ferme agricole?

Joi, 24 Iunie 2010, ora 12:31
4491 citiri
Sondaj Ziare.com: Sunteti de acord ca elevii sa munceasca in ferme agricole?

Va mai aduceti aminte ca, pe vremea lui Ceausescu, elevii erau obligati sa faca "munca patriotica" in fermele agricole? De cele mai multe ori scolarii erau pusi sa sorteze cartofi si ceapa sau sa culeaga porumb, struguri si alte fructe.

Ei bine, din toamna acestui an elevii claselor I-VIII din marile orase ar putea face cunostinta cu "munca la tara", adica ar urma sa fie dusi in vizite la ferme sau la statiuni de cercetare si s-ar putea ocupa de gradinarit, pentru a cunoaste beneficiile fructelor si legumelor.

Aceste prevederi sunt cuprinse intr-un proiect de Hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), care stabileste masurile adiacente ale programului de incurajare a consumului de fructe in scoli.

Concret, actul normativ elaborat de Ministerul Agriculturii prevede ca elevii scolilor generale vor lua parte la munca in gradina, la concursuri tematice cu premii si vor primi brosuri din care vor putea afla beneficiile consumului de fructe si legume proaspete.

Consiliile judetene sau locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor sunt obligate sa puna in aplicare cel putin una dintre aceste masuri adiacente, costurile urmand sa fie suportate de acestea.

Insa, daca pe vremea lui Ceausescu elevii erau obligati sa munceasca in fermele agricole, acum aceste masuri sunt optionale pentru elevi. Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a tinut sa precizeze ca scolarii nu vor fi obligati sa faca "munca patriotica".

"Fiecare autoritate locala poate implementa una sau mai multe masuri, in functie de preferinte si buget. Decizia apartine, in totalitate, acestora. Daca aleg sa organizeze vizite la ferme legumicole sau pomicole, daca tiparesc brosuri si materiale didactice sau opteaza pentru activitati de gradinarit sau concursuri tematice ori daca aleg doua sau mai multe dintre aceste masuri adiacente, totul depinde de hotararea lor.

Subliniez, o data in plus, ca masurile sunt optionale, iar copiii nu vor fi obligati, sub nicio forma, sa faca 'munca patriotica'", a spus Mihail Dumitru, citat intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Ziare.com va invita la vot. Sunteti de acord ca elevii sa munceasca in ferme agricole?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#elevi ferma agricola, #munca patriotica elevi , #elevi
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Da, sunt de acord ca elevii sa munceasca in ferme agricole dar pun o singura conditie: fiecare elev sa munceasca doar la ferma parintilor sau bunicilor sai.
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Sigur ca suntem de acord, de vreme ce taranimea este o clasa sociala care ajuta elevii, studentii si militarii la stransul recoltei !