Teleorman: Mai multi parinti isi retrag copiii de la scoala din cauza unei invatatoare

Sambata, 13 Octombrie 2018, ora 18:58
10824 citiri
Teleorman: Mai multi parinti isi retrag copiii de la scoala din cauza unei invatatoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Parintii unor elevi din Teleroman si-au retras copiii de la o scoala din localitatea Troianul, acuzand comportamentul "ciudat" al unei invatatoare, care ar rade sau ar tipa din senin si care ar fi bulversat elevii.

Parintii care au copiii inscrisi la Scoala "Ion Preotu" din Troianul spun ca invatatoarea are probleme de comportament, ca rade sau tipa din senin, reusind sa bulverseze copiii, care o bat, o ameninta sau fug din clasa.

Parintii fac eforturi sa convinga conducerea scolii sa o indeparteze pe invatatoare din unitatea de invatamant, insa, pentru ca a obtinut nota mare la titularizare, demersul este unul foarte dificil, astfel ca multi au decis sa-si retraga copiii de la clasa ei sau chiar sa-i mute in alte scoli din judet.

Iulian Oprica, tatal unui baietel din clasa a doua la Scoala "Ion Preotu" din Troianul, a declarat ca situatia invatatoarei este una care-i pune copilul in pericol.

"Eu nu am nimic personal cu ea, e fata tanara, poate stie carte. Dar are un comportament ciudat, rade din senin, tipa la copii, ii sperie. Pe fiul meu l-au batut acum un an niste baieti din clasa, iar ea nu a facut nimic sa-i impiedice, asa ca baiatul meu nu a mai vrut sa mearga la scoala de frica. In plus, nu le da teme, nu poate stapani clasa, pune absente cand copilul iese la toaleta, iar copiii o si bat. Ea nu le poate face fata in niciun fel.

Am chemat si politia, am anuntat autoritatile, insa pana acum nimeni n-a facut nimic. Stiu ca s-au adunat parintii si au facut o plangere la directoarea scolii. Dar daca nu se rezolva, eu imi mut copilul la Rosiori si inchei asta. Si ca mine sunt si altii", a spus parintele.

Ionela Calin, directorul Scolii "Ion Preotu" confirma plangerile parintilor, dar asteapta sa se urmeze niste pasi procedurali, pentru a putea sa o indeparteze pe invatatoare.

"Bineinteles ca stiu situatia. Sunt probleme, asa este. Domnisoara nu poate sa supravegheze copiii. A mai functionat la noi, e titularul unitatii noastre de invatamant din 2012 si a fost detasata anul trecut si in primele saptamani din anul acesta, la Scoala Peretu, unde de asemenea a cauzat destule probleme. Nu pot sa spun ce probleme are, dar are un comportament neobisnuit, e adevarat. Medicul de Medicina Muncii a zis ca s-au facut niste pasi si asteptam sa vedem ce se intampla. Cei de la inspectorat au venit si la noi, si la Peretu, dar trebuie sa se analizeze situatia in cadrul Comisiei de Disciplina. Anul acesta are clasa a doua", a spus directorul scolii.

Reprezentul parintilor pe clasa, Dorinela Lupu, a povestit ca invatatoarea se incuie de multe ori in clasa cu cei mici, iar acestia sar pe geam, ca ii insulta pe elevi si ca nu se ocupa de educarea lor.

"Inclusiv eu vreau sa-mi retrag copilul, pentru ca, in primul rand, nu-l invata nimic. In plus, copilul nu mai vrea sa mearga la scoala. Are si un comprortament ciudat pentru ca trece foarte repede de la un ton normal la injurii si insulte. Tipa la ei, ii jigneste. Eu nu stiu cum si-a scos ea de la medici ca e apta de invatamant, ca are ceva probleme. Acum doi ani de zile, cand copilul meu a fost la grupa zero, i-a prins capul intre usa si tocul usii. M-au sunat de la scoala sa imi spuna.

Toti parintii au spus ca daca pana miercuri nu se ia o decizie de indepartare a ei, pentru ca a cerut directoarea de la Medicina Muncii sa dovedeasca ca e apta, noi am vorbit ca ne luam copiii de la scoala. Si n-o sa mai mearga la scoala pana cand s-o rezolva treaba. A fost si batuta la grupa zero. De multe ori se incuia in clasa. Asta ca sa nu mearga nimeni din scoala sa incerce sa calmeze copiii, incuia usa cu copiii acolo. Chiar au si sarit copii pe geam atunci. De atatia ani facem referate si plangeri si nimeni nu ne ajuta cu nimic", a spus femeia.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Teleorman, Valeria Gherghe, spune ca stie care este situatia la scoala din Troianul, insa nu poate face nimic, intrucat este dascal titular si are aviz ca e sanatoasa. Singura in masura sa verifice situatia este conducerea unitatii de invatamant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#copii retrasi scoala Teleorman, #copii invatatoare scoala Teleorman , #elevi