Tudor Coman, elev LAUDE-REUT, este cel mai tanar software development engineer al Adobe Romania

Advertorial
Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 15:19
18548 citiri
Tudor Coman, elev LAUDE-REUT, este cel mai tanar software development engineer al Adobe Romania

Revista Forbes l-a inclus pe Tudor in editia 30 sub 30 si l-a premiat: "Lucrez la un produs din suita Adobe Primetime pentru prevenirea fraudei in online video"

Tudor Coman este in clasa a XI-a la Liceul Laude-Reut din Bucuresti, specializarea mate-info, are aproape 17 ani si reuseste sa imbine cu succes calitatea de elev cu responsabilitatea unui loc de munca la una dintre cele mai mari companii de IT din Romania.

Tudor se considera norocos, deoarece parintii sai i-au cumparat primul calculator la varsta de trei ani.

Pentru ca s-a plictisit destul de repede de putinele jocuri existente atunci, a inceput sa isi instaleze diferite programe si a devenit fascinat de cate lucruri putea face cu ajutorul unui PC.

Se mai simte norocos si pentru ca parintii sai au observat inclinatia sa catre calculatoare si l-au sprijinit in toate deciziile luate ulterior.

Cand era in clasele a doua si a treia a participat la un club de robotica, unde a invatat multe lucruri despre calculatoare si tehnologie.

La scurt timp, a ajuns sa invete despre aplicatii Android, si a programat pentru prima oara o aplicatie simpla, care avea un singur buton.

A lucrat, alaturi de un prieten, pe timpul verii, pe o platforma de freelancing in domeniul IT, pentru a avea contact cu piata reala si pentru a-si aprofunda abilitatile de programare, asa cum sustine, castigand, astfel, primii bani din ceea ce ii place.

Cand era in clasa a IX-a a aplicat la un program de internship in cadrul Adobe Romania dedicat studentilor, a fost chemat la interviu si acceptat o pozitie de intern.

In iulie 2018, a inceput sa mearga la Adobe. Desi initial contractul a fost pentru doua luni, iar Tudor a lucrat, sub indrumarea unui coleg senior, la un proiect; in urma rezultatelor sale, compania i-a propus sa incerce si o colaborare pe timpul anului scolar, cu un program flexibil.

"Sunt fericit ca am fost dispus la momentul respectiv sa incerc, intrucat am reusit sa gasesc o formula prin care sa pot merge si la scoala, sa am rezultate academice foarte bune, iar in acelasi timp, sa pastrez legatura cu oamenii de la care am avut si am de invatat zi de zi despre ceea ce imi place cel mai mult.

Acum lucrez la un produs din suita Adobe Primetime pentru prevenirea fraudei in online video. Componenta de care ma ocup are rolul de a procesa o cantitate enorma de date (big data) si de a detecta tentativele de frauda pe baza unor modele care folosesc Machine Learning", spune Tudor.

De la 1 mai, el nu va mai fi doar in internship la Adobe Romania, ci va ocupa pozitia de Software Development Engineer, pentru o perioada nedeterminata. Desi pozitia este full-time, orele de lucru sunt impartite astfel incat Tudor sa poata merge si la scoala.

Cum reuseste sa imbine calitatea de elev cu experienta unui loc de munca intr-o multinationala, la doar 17 ani?

"Nu este usor, dar imi place sa cred ca sunt o persoana organizata si careia ii place sa aiba mereu ceva de facut. Am observat asta mai ales stand acasa. Parca imi lipsea ceva. Uneori, in perioadele aglomerate de la scoala, ajung destul de rar pe la birou, dar incerc sa compensez cu saptamanile in care sunt mai liber si cu vacantele mai scurte din timpul anului scolar."

Spre deosebire de multi alti tineri de varsta sa care isi planifica un viitor in afara tarii, Tudor afirma ca isi doreste sa ramana in Romania si sa studieze la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti.

"Vreau sa raman in Romania deoarece simt ca pot fi schimbate lucrurile si aici. In IT oricum putin conteaza locatia geografica de unde lucrezi. Spre exemplu, echipa in care lucrez eu dezvolta software pentru piata din Statele Unite. Acesta este un alt mare avantaj al domeniului. Totusi, asa cum am zis, imi pastrez orice optiune deschisa si o sa evaluez la momentul respectiv. Ce este sigur este ca studiile universitare o sa le urmez in Romania, la o facultate care mi se potriveste", adauga Tudor.

El mai este implicat si in organizarea unei conferinte pentru NASA, proiect inceput in anul 2017, dupa ce a castigat Premiul 1 la un concurs. A fost invitat la o conferinta anuala in SUA, unde a facut voluntariat, iar acum este implicat in organizarea acesteia, intr-o echipa de persoane raspandite pe tot globul.

Tudor mai are si trei proiecte in curs de patentare. "Avem clauze de confidentialitate, pot sa spun doar ca unul dintre patente este pe deep-learning, un altul este legat de un mecanism pe care l-am facut noi de detectare a unor tipare de utilizare si mai este un patent cu o interfata speciala pe care o dezvoltam pentru produsul la care lucram.

Momentan, aceste patente sunt in procesul de review intern, dupa care urmeaza sa fie trimise la biroul de patente din Statele Unite, unde urmeaza sa fie verificate si aprobate. Procesul este destul de lung, poate dura si cativa ani. In orice caz, patentele sunt rezultatul unei munci in echipa, asa ca le sunt recunoscator tuturor colegilor de la Adobe cu care colaborez in cadrul acestor proiecte."

Sursa: Forbes.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#tineri succes romania , #elevi