Un grup de liceeni a creat Vocea noastra, o platforma unde elevii isi pot exprima opiniile

Joi, 09 Mai 2019, ora 11:12
2040 citiri
Un grup de liceeni a creat Vocea noastra, o platforma unde elevii isi pot exprima opiniile
Foto: Arhiva Ziare.com

Asociatia Elevilor din Constanta a lansat oficial platforma Vocea noastra, unde elevii pot scrie despre anumite probleme, asumat sau anonim.

Liderul asociatiei spune ca platforma este o modalitate prin care elevii se pot face auziti.

"Platforma este pornita din dorinta de a permite elevilor sa se exprime, sa transforme micile ganduri ce le domina mintea deseori in voci care sa influenteze societatea, platforma reprezinta un mijloc prin care tinerii pot scrie texte prin care sa isi exprime punctele de vedere sau chiar intamplarile din viata de zi cu zi", a declarat Mihai Tanase, liderul Asociatiei Elevilor din Constanta, citat de Adevarul.

In prezent, membrii AEC lucreaza la cateva materiale care vor fi publicate in curand pe platforma.

Elevii care vor sa scrie isi pot trimite materialele la voceanoastra@asociatiaelevilor.ro.

"Invitam orice elev pasionat de scris sa ne trimita materialul lui la adresa de mail voceanoastra@asociatiaelevilor.ro, alaturi de o descriere de 3-4 randuri, o poza reprezentativa pentru text, precum si o scurta descriere despre el + o poza care sa fie afisata in bios. Fireste, pentru elevii care isi doresc sa ramana anonimi, textele pot fi publicate si fara divulgarea autorului", a mai precizat Miahi Tanase.

In prezentarea platformei se arata ca scopul este de a ajuta elevii "sa isi transforme gandurile in voci".

"Daca oamenii vor renunta la a crea voci, voci care sa tipe cat de tare pot, voci care sa pistoneze societatea, sa o duca spre avans, atunci intunericul va acoperi majoritar lumea.

Prin Vocea noastra vrem sa ajutam elevii sa isi transforme gandurile in voci, iar vocile lor sa rasune atat de tare printre holurile atat de tainice ale societatii, incat sa determine si restul oamenilor sa accepte ideea ca vocile din cap nu sunt o problema, un viciu ce trebuie inlaturat, ci singurul lucru ce ne mai poate salva de la exterminare.

Poate nu fizica, naturala, biologica, dar cu siguranta psihologica, culturala si sociala. Un indemn de inceput: dragi prieteni, suntem o generatie care are oportunitatea sa isi ridice vocea atat de mult, incat toate utopiile la care ne-am gandit vreodata sa se transforme in realitati. O voce singura este vulnerabila, fragila, usor de acoperit de intuneric. Mai multe voci cu acelasi scop au puterea sa lumineze precum o faclie, fara sa inceteze vreodata", conform anuntului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#elevi Constanta platforma voceanoastra , #elevi