Violenta extrema in scoli: Tot mai multi elevi ajung la spital batuti de colegi

Joi, 17 Mai 2012, ora 14:15

   

Violenta extrema in scoli: Tot mai multi elevi ajung la spital batuti de colegi
Un elev de 16 ani de la un liceu din Drobeta Turnu Severin a ajuns la spital dupa ce a fost lovit cu un scaun in cap in timpul unei altercatii cu un coleg de clasa, iar un alt elev, din Vaslui, a ajuns tot internat dupa ce a fost lovit cu o bata in cap in timpul orelor de curs.

Incidentul din Drobeta Turnu Severin a avut loc la Colegiul Tehnic "Decebal", in timpul pauzei. Imediat dupa ce a fost lovit cu scaunul in cap, elevul a lesinat, transmite Romania TV.

Potrivit directorului colegiului, Florentina Watzlawek, elevul de 16 ani a fost lovit cu un scaun in cap de catre un coleg de clasa. Baiatul a fost transportat la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin si, potrivit cadrelor medicale, este constient, urmand sa fie supus unor investigatii medicale.

"Am constatat ca trebuie sa vina si ambulanta si am sesizat si politia. Un echipaj de politie este la fata locului si ia declaratii de la cei patru copii implicati in incident.

Am vorbit cu medicul de la urgenta. Copilul este sensibil, are si spasmofilie si astfel de stari emotionale ii declanseaza o criza. Copiii s-au jucat cu un spatar de scaun in pauza. Copilul nu are probleme grave si totul este in anchetare", a adaugat directoarea scolii.



Elevul ucis la scoala a murit dupa o lovitura in abdomen

Elev lovit cu o teava in cap la o scoala din Vaslui

Un alt elev, din Vaslui, a ajuns la spital, joi dimineata, dupa ce a fost lovit in cap cu o teava. Copilul, in varsta de 15 ani, prezinta o contuzie craniana, dupa cum au anuntat medicii, transmite Antena 3.

In timpul altercatiei, elevul lovit si colegii lui erau la ora de ateliar si nu erau supravegheati. Adolescentul a avut o altercatie cu unul dintre colegi pe cand se aflau in sala de curs. Cearta dintre baiat si coleg s-a intetit, moment in care celalalt elev a luat o bucata de fier si l-a lovit pe baiat in cap.

Cum elevul a lesint imediat, la scoala a fost solicitat un echipaj SMURD, care i-a acordat primul ajutor copilului. In drum spre spital, adolescentul a lesinat din nou in salvare.

Aceste incidente vin dupa un alt caz grav de violenta in scoala. Un elev de clasa a 7-a a murit la spital, saptamana trecuta, dupa ce s-a imbrancit cu un coleg. Tragedia s-a intamplat la o scoala din Filiasi, judetul Dolj.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3657 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
silvia_h
rank 5
Ce vad elevii la tv-uri, ce aud? Cand un politician, sef de partid,
... devenit acum premier, prin smecherie, inselaciune si minciuna, iese si spune ca l-ar bate pe premierul Boc, ce aude, ce invata copiii? Cand tv-urile arata zile intregi batai intre politicieni, ce vad copiii?
Tv-urile arata numai violenta. Numai Dumnezeu stie in ce mediu traiesc acesti copii acasa. Cei mari - parintii, profesorii, autoritatile trebuie sa puna stop violentei pentru ca elevii sa aiba ce invata si de la cine...
Imanuel
rank 2
trebuie inventata politzia scolara.
in plus, toti derbedeii care mascaresc profesorii, disturba orele, se iau la bataie in scoala, etc,
trebuiesc exmatriculatzi automat, fara avertismente si alea-alea...
Revolutzia in Romania trebuie sa inceapa in shcoli.
Cu biciul.
silvia_h
rank 5
comentariu 16.01 - randul doi - Erata cu scuze - ce aud copiii
.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ia sa ne explice ministrul Funeriu
cum de a ajuns scoala romaneasca in halul acesta si unde si-a dat examenul de bacalaureat.
titiloasca
rank 1
hai ca esti penibil........................
situatia este de vreo 10-15 ani,si tu vii cu...inseamna ca ai fost un elev de mana atreia-a patra.
titiloasca
rank 1
sistemul este de vina........................
mediul din care face parte(familia)gruparea(gasca)tv-ul care se poarta ca o prostituata nationala(ex. mii)internetul care distruge echilibru uman etc.Elevii nu mai au obligatii ci numai drepturi.Unde este scoala pe care am facut-o?respect,inters pentru a invata(erau si atunci cazuri de dezinteres dar nu ca acum)Acesti copii sunt victime ale parintilor si ale societatii.Pe elev nu ai voie sa-l superi cu nimic este fff sensibil,dar maria sa elevul are voie sa bata profesorii sa distruga,sa fumeze sa se drogheze etc.Ia sa fie pedepsiti cum trebuie la sange ar mai avea asenebea comportament?Am uitat un factor important.Aceste modele care apar in mass media.va las pe voi sa comentati mai departe.ma scuzati.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Scoala pe care ati facut-o dvs
este in Padurea Baneasa.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor