Vremea se va inrautati. Ministrul Educatiei spune ca scolile s-ar putea inchide: Cum sa punem copiii sub risc?

Duminica, 05 Mai 2019, ora 21:49
29319 citiri
Vremea se va inrautati. Ministrul Educatiei spune ca scolile s-ar putea inchide: Cum sa punem copiii sub risc?
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a transmis, duminica seara, ca scolile s-ar ptea inchide daca vremea se va inrautati foarte mult in zilele urmatoare.

"Fara indoiala (ca se vor inchide scolile daca vremea se va inrautati - n.red.) . Cum sa punem copiii sub risc? Ar fi absolut inacceptabil", a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a subliniat insa ca decizia se ia la nivel local, in functie de situatiile care apar zonal.

"Nu ia ministrul decizia. O ia fiecare autoritate locala, directorul scolii cu autoritatea locala, in situatiile pe care vremea le genereaza acolo. Nu inchidem toate scolile", a explicat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

Prognoza meteo

Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, valabila timp de trei zile.

Astfel, incepand duminica, ora 15, pana miercuri dimineata, ora 9, "in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp si izolat 40-60 l/mp", potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

In plus, ANM arata ca "astfel de fenomene vor fi mai frecvente si mai intense in dupa-amiaza zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni in majoritatea regiunilor, iar in cursul zilelor de luni si marti indeosebi in sudul, estul si centrul tarii".

De asemenea, in ce priveste temperaturile, "vremea se va raci accentuat, luni, in vestul si nordul tarii, iar marti si in celelalte regiuni. La munte, incepand din noaptea de luni spre marti, precipitatiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 m va ninge si vantul va avea intensificari, cu rafale de 60-70 km/h, spulberand zapada".

Prognoza speciala pentru Bucuresti

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferica separata pentru Bucuresti, incepand de duminica dupa-amiaza si pana miercuri dimineata. De asemenea, si ISU Bucuresti-Ilfov a emis o serie de recomandari.

Astfel, incepand duminica, ora 15, pana miercuri dimineata, ora 9, "gradul de instabilitate atmosferica va fi temporar accentuat si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice si grindina", potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

In plus, ANM arata ca "in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantitati de apa insemnate, 15-25 l/mp si izolat posibil peste 30-35 l/mp".

De asemenea, in ce priveste temperaturile, "in zilele de duminica si de luni temperatura maxima va fi de 21-23 de grade, iar luni dimineata se vor inregistra 12-13 grade. Vremea se va raci incepand de marti, astfel incat dimineata se vor inregistra in jur de 10 grade, dupa-amiaza 11-13 grade, iar miercuri dimineata 6-7 grade".

Totodata, ISU Bucuresti-Ilfov a anuntat, pe contul sau de Facebook, ca, "urmare a prognozei emise de ANM, va recomandam urmatoarele:

- Intrerupeti activitatile in aer liber;

- Adapostiti-va in locuinte sau in alte spatii care prezinta siguranta;

- Evitati expunerea in apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;

- Nu atingeti stalpi si fire de electricitate."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#furtuna inchidere scoli, #vremea rea inchidere scoli, #scoli inchise vreme rea, #scoli inchise vreme, #scoli inchise , #elevi