De la cititori: Dezinformare in masa, pe site-ul Ministerului Educatiei

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 13:00
2597 citiri
De la cititori: Dezinformare in masa, pe site-ul Ministerului Educatiei

Lista programelor de studii universitare de masterat evaluate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) este neactualizata de anul trecut, desi noul an universitar a inceput deja.

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) are sarcina de a reface in fiecare an situatia programelor de studii universitare de masterat, reevaluand fiecare program din toate universitatile cu drept de functionare.

In teorie, studentii ar trebui sa se documenteze cu privire la acreditarea programelor de masterat din mediile oficiale, fie de pe site-ul Ministerului Educatiei, fie de pe site-ul ARACIS.

Insa la o banala verificare putem observa ca informatia nu mai este actualizata din anul 2009. In plus, aranjamentul in pagina lasa mult de dorit, studentul fiind bagat in ceata definitiv.

Nu sunt actualizate datele necesare pentru zecile de mii de absolventi care doresc sa se inscrie in programele de masterat aferente anului universitar 2010-2011, in vreme ce departamenul IT al ministerului toaca lunar sume nejustificate.

Nejustificate pentru lipsa rezultatelor, caci ele sunt justificate de numarul mare de angajati. Poate domnul ministru trebuie sa caute eficienta, pe care o poate gasi intr-o formula mai mica. Pentru administrarea unui site si a echipamentelor aferente functionarii acestuia nu ai nevoie de o armata de tehnicieni.

Pe www.edu.ro, la sectiunea "ultimele documente adaugate", se pot gasi doar documentele din anii precedenti - 2008, respectiv 2009.

Sunt trei ordine emise de miniserul Educatiei, unul propriu-zis si doua ce completeaza si modifica ordinul initial.

Cu alte cuvinte, cel mai recent document este Ordinul nr. 4666/03.08.2009, cu privire la modificarea Ordinului Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului nr. 3628/2008 privind aprobarea programelor de studii universitare de masterat evaluate de ARACIS, emis la data de 3 august 2009.

Din anexele acestuia ar fi trebuit sa reiasa toate programele de masterat, atat ale universitatilor de stat, cat si cele ale universitatilor particulare, valabile pentru noul an universitar.

Pentru ca evaluarea unei institutii de invatamant superior se face in fiecare an, ordinul emis pentru 2009 nu ii ajuta cu nimic pe studentii care vor sa opteze pentru un program masteral in anul 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#site ministerul educatiei, #evaluare aracis universitati, #Daniel Funeriu Educatie , #evaluare educatie
Comentarii
Poza gabrielteodorescu
gabrielteodorescu
rank 3