Evaluarea nationala: Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor

Luni, 02 Iulie 2012, ora 15:40
4702 citiri
Evaluarea nationala: Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor
Foto: Arhiva

Absolventii de liceu care au contestat notele obtinute la Evaluarea Nationala afla, luni, rezultatele finale.

Aproape 12.300 de contestatii au fost inregistrate la nivel national, iar cele mai multe, 7.000, au fost depuse la Limba si Literatura Romana.

Potrivit unui centralizator al MECTS, la evaluarea nationala au participat aproape 170.000 de absolventi de gimnaziu.

Evaluare nationala 2012: Rezultatele finale vor fi afisate luni

Rezultatele au fost afisate vineri si in aceeasi zi au fost depuse contestatiile care au putut fi solutionate sambata si duminica.

In Bucuresti, s-au afisat deja notele finale, dupa contestatii. In Capitala, s-au inregistrat peste 1.400 de contestatii. Dintre acestea, aproape 500 au fost solutionate.

Evaluare nationala 2012 Rezultatele au fost afisate in toata tara

Din cele 1.506 contestatii inregistrate dupa rezultatele de vineri, 828 au fost pentru proba de limba si literatura romana, iar 570 de cereri au solicitat reevaluarea lucrarilor la matematica, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, citat de Agrepres.

De asemenea, opt contestatii au fost primite si la proba de limba materna.

In Cluj, un numar de 125 de note au fost marite in urma rezolvarii contestatiilor la Evaluarea Nationala, dintre cele 445 de contestatii depuse.

"La ISJ Cluj a fost inregistrat un numar de 297 de contestatii la limba romana la examenul scris al testelor nationale, din care 120 au fost admise, iar 177 respinse. Din cele 120 de contestatii admise, 117 au primit note in plus, iar trei in minus. La matematica au fost inregistrate 139 de contestatii, din care au fost admise 20, iar 119 respinse. Din cele 20 admise, in cinci cazuri s-au dat note in sus. La proba de limba materna, maghiara, au fost depuse doar noua contestatii, din care trei au primit note mai mari, iar sase au fost respinse", a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Peter Tunde, citat de Mediafax.

La Evaluarea Nationala s-au prezentat, in judetul Cluj, 4.496 de elevi la probele de limba romana si matematica si 564 de elevi la limba materna. 16 elevi au avut media 10.

Si la Iasi s-au afisat, luni, rezultatele finale la Evaluarea Nationala.

"In urma etapei de contestatii - au fost inregistrate 500 de cereri de recorectare a tezei - , analizand notele obtinute de candidati, se poate concluziona ca numarul notelor de 10 a crescut de la 280 la 284 la limba romana si de la 67 la 69 la matematica.

De asemenea, numarul notelor sub 5 s-a redus, de la 1 315 la limba romana la 1 294 si de la 3 669 la matematica, la 3 650. Analizand rezultatele obtinute in urma contestatiilor se constata ca modificarile cele mai numeroase s-au produs in zona notelor din intervalul 8-9,50 - 47 de note, in contextul reevaluarilor la subiectele de literatura. In mod firesc, dupa regulile statistice ale docimologiei, cea mai importanta transa este reprezentata de notele intre 7 si 8,99", a precizat Sabina Manea, purtator de cuvant al ISJ, potrivit Romania Libera.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#evaluare nationala rezultate finale, #contestatii note evaluare nationala, #note evaluare nationala 2012 , #evaluare nationala 2012