Ziare.com

Evaluare Nationala 2014: Subiectele la Limba si literatura romana

Luni, 23 Iunie 2014, ora 11:28

   

Evaluare Nationala 2014: Subiectele la Limba si literatura romana
Absolventii de gimnaziu au intrat, de luni dimineata, in febra emotiilor generate de examenele de Evaluare Nationala, primul dintre acestea fiind la Limba si literatura romana.

Luni, 23 iunie, peste 160.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a au sustinut proba scrisa la Limba si literatura romana, aceasta avand doua subiecte.

La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinte pe baza poeziei "Randuri pentru Anul Nou", de Ion Minulescu.Astfel, absolventii de gimnaziu au avut de gasit sinomine, de explicat rolul virgulei si de prezentat semnificatia titlului poeziei.

La subiectul doi, elevilor li s-a cerut sa comenteze un articol de ziar, respectiv "Empatia, o abilitate dobandita prin lectura", de Corina Zorzor.

Materialul jurnalistic a aparut in cotidianul Adevarul si a avut la baza ideea potrivit careia "cartile de fictiune pe care le citim ne ajuta sa empatizam cu cei din jur si sa ne adaptam mai usor la diverse situatii de viata, arata cele mai recente studii psihologice".La una dintre cerinte, elevii au avut de redactat o scurta naratiune in care sa prezinte "o intamplare petrecuta in timpul participarii la o intalnire organizata de scoala, cu un scriitor contemporan".

Evaluare Nationala 2014: Luni incep examenele pentru absolventii de gimnaziu

Marti, pe 24 iunie, va avea loc proba scrisa la Limba si literatura materna, urmand ca miercuri, pe 25 iunie, absolventii de scoala generala sa sustina proba scrisa la Matematica.

In perioada 28 iunie - 30 iunie, profesorii vor rezolva contestatiile, urmand ca pe 1 iulie sa fie afisate rezultatele finale.

Media obtinuta la examenele de Evaluare Nationala va avea o pondere de 75% in media finala de admitere la liceu, 25% reprezentand media din generala din gimnaziu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3787 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iesiti in strada!

Si profesori si parinti si elevi!
Unde-s profesorii de Limba Romana?!
Asta-i examen la gramatica sau la "literatura romana"?!

Unde-s marii nostri scriitori clasici?!
Chiar va lasati spalati pe creier, stersi de pe fata Pamantului, de noua oranduire "politically correct"?!

 

Bafta tinerilor viitori bacalaureati :)

Si sper sa aveti o viata mai buna!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor