Evaluarea Nationala 2014: Dezastru la simulare - peste jumatate din elevi, note sub 5

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 14:51
7776 citiri
Evaluarea Nationala 2014: Dezastru la simulare - peste jumatate din elevi, note sub 5

Mai mult de jumatate dintre elevii de clasa a 8-a care au participat la simularea Evaluarii Nationale 2014 au obtinut medii sub nota 5, a anuntat, miercuri, Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Mai exact, numai 48% dintre scolari au avut o medie a examenelor mai mare de nota 5. De asemenea, doar unul din trei elevi a luat o nota peste 5 la Matematica, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei, remis Ziare.com.

Daca numai 30% dintre elevi au luat peste 5 la Matematica, ei s-au descurcat ceva mai bine la Limba Romana, unde 70% au reusit sa obtina medii mai mari de 5. Potrivit datelor centralizate ale MEN, la simularea Evaluarii Nationale au participat aproape 178.000 de elevi la nivel national. De asemenea, dintre cei care au dat examen la Limba materna, 76% au luat mai mult de 5.

Evaluare Nationala 2014 - simulare: Vezi subiectele si baremele la Limba Romana si Matematica

"Din datele prezentate rezulta ca peste jumatate dintre cei prezenti la simulari au obtinut note peste 5 la disciplina Limba romana, fapt care nu s-a inregistrat si la disciplina Matematica, unde procentul de 30,4% indica un nivel scazut de pregatire a elevilor, in conditiile in care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricarei evaluare de masa", se arata in documentul Ministerului Educatiei.

In ceea ce priveste clasamnetul pe judete, cele mai multe medii peste 5 s-au inregistrat in municipiul Bucuresti - 64,21%, judetul Braila - 60,42% si judetul Cluj 59,18%. In schimb, cele mai slabe rezultate s-au inregistrat in Calarasi - 34,18%, Caras-Severin- 36,28% si Dolj -37,95%.

"Cea mai ridicata participare a elevilor la simularea nationala pentru clasa a 8-a s-a inregistrat in judetul Neamt - 98,18%, iar cea mai scazuta in judetul Dolj - 89,04%", se mai precizeaza in comunicat.

Perle la simularea Evaluarii Nationale: "Genul liric e ca o fata care se oftica de dor"

Ca urmare a situatiei alarmante, Ministerul Educatiei va lua o serie de masuri, care urmeaza sa fie aplicate la nivelul fiecarui judet. Asadar, inspectoratele scolare vor prezenta situatia reala tuturor directorilor de scoli si vor aduce la cunostinta acestora masurile dispuse de minister, elevii vor fi pregatiti suplimentar, iar parintii vor fi informati in legatura cu situatia scolarilor in cadrul sedintelor si li se vor prezenta solutiile pentru fiecare elev in parte.

De asemenea, lucrarile fiecarui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se

identifica punctele slabe si pentru a putea corecta neajunsurile. In plus, se vor efectua ore de pregatire pentru Evaluarea Nationala din vara.

D.T.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...