Admitere liceu 2015: S-a afisat repartizarea computerizata - topul celor mai cautate licee

Marti, 14 Iulie 2015, ora 15:30
9546 citiri
Admitere liceu 2015: S-a afisat repartizarea computerizata - topul celor mai cautate licee
Foto: Arhiva Ziare.com

Absolventii de clasa a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala au aflat, marti, la ce licee au intrat. Rezultatele primei etape a repartizarii computerizate au fost publicate pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Repartizarea in unitatile de invatamant s-a realizat in ordinea mediilor de admitere si a optiunilor exprimate de elevi, specializarile cu cele mai mari medii fiind Matematica-Informatica bilingv si Stiintele Naturii, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educatiei.

Vezi aici situatia primei etape a repartizarii computerizate

Astfel, din totalul celor 128.685 de elevi care au completat fisele de inscriere, in prima etapa au fost repartizati computerizat 124.805 elevi, adica 98,5%. Urmeaza ca restul de 1.880 de elevi sa fie repartizati in cea de-a doua etapa, care va avea loc pe 23 iulie.

Azi are loc prima repartizare computerizata pentru un loc la liceu

Reprezentantii ministerului informeaza ca au fost completate in total 1.886.895 de optiuni de inscriere, ceea ce reprezinta, in medie, 14 optiuni pentru fiecare elev in parte.

Ministerul Educatiei a realizat topul primelor specializari pe licee:

1. Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie -10, ultima medie - 9,90

2. Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, specializarea Stiintele Naturii: prima medie - 10, ultima medie - 9,88

3. Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie - 10, ultima medie - 9,87

4. Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie - 10, ultima medie - 9,87

5. Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti, specializarea Matematica - Informatica, prima medie - 10, ultima medie - 9,80

6. Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie - 9,97, ultima medie - 9,80.

In ceea ce priveste mediile de admitere, situatia se prezinta astfel: medii de 10 au fost 180, medii intre 9 si 10 - 28.979, medii intre 8 si 9 - 28.149, medii intre 7 si 8 - 25.119, medii intre 6 si 7 - 21.703, medii intre 5 si 6 - 13.857, medii mai mici de 5 - 8.698.

Media de admitere a elevilor este media ponderata intre media de la Evaluarea Nationala (care are pondere de 75%) si media celor patru ani de gimnaziu (care are pondere de 25%).

Elevii care au obtinut medii sub 5 la Evaluarea Nationala sau a caror medie de admitere este sub 5 participa si ei la repartizarea computerizata, intrucat invatamantul obligatoriu este de 11 ani, au explicat reprezentantii MEN.

"Pentru ca toti elevii nerepartizati in prima etapa sa poata fi distribuiti in data de 23 iulie, acestia trebuie sa completeze fisele cu optiuni in perioada 15-20 iulie. Se recomanda acestor elevi sa completeze un numar mare de optiuni, care sa le asigure repartizarea in a doua etapa. Mentionam ca numarul de locuri libere este suficient pentru admiterea tuturor candidatilor nerepartizati in prima etapa", subliniaza MEN.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#licee repartizare computerizata, #repartizare computerizata rezultate , #evaluare nationala 2015