Cea mai rusinoasa perla de la Evaloarea Nationala nu e a elevilor: Greseala, chiar pe stampila

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 16:47
70165 citiri
Cea mai rusinoasa perla de la Evaloarea Nationala nu e a elevilor: Greseala, chiar pe stampila
Foto: Facebook/Cristina Timariu

Daca in presa au aparut zilele trecute numeroase perle ale elevilor de la Evaluarea Nationala, iata ca gafa cea mare se afla anul aceasta de cealalta parte a baricadei.

La scolile din judetul Harghita, colturile foilor de examen au fost sigilate cu stampila pe care scrie "Evaloare Nationala".

O fotografie cu stampila "rusinii" a fost postata pe Facebook de Cristina Timariu, consilier al primarului comunei Tulghes din Harghita.

Foto: Facebook/Cristina Timariu

Ziare.com a contactat-o pe Timariu, care nu a putut sa ne spuna, din motive argumentate, cine a facut poza, dar a declarat ca temerea sa este ca stampila ar putea aparea pe toate lucrarile din tara, ceea ce ar impune demisia ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu.

"De unde o am nu pot sa va spun, pentru ca as pune persoana respectiva intr-o situatie neplacuta. La toate scolile din judetul Harghita este aceeasi stampila si ma gandesc ca ar putea fi la nivel national.

Este o stampila care sigileaza si este la fel peste tot, tocmai pentru a nu se sti din ce parte vin lucrarile. Daca ar fi la nivel de tara, ar fi strigator la cer, ar impune demisia ministrului. Iar dintr-un judet intreg si-a dat seama o singura persoana, care a avut curajul sa-mi dea fotografia aceasta", ne-a spus Cristina Timariu.

Aceasta a dezvaluit ca pana si elevii "au facut misto" pe tema stampilei: "Astia-s mai prosti decat noi, nu stiu ce evalueaza".

"Nu putem sa spunem ca toti profesorii sunt prosti, putem sa spuneam doar ca ei sunt responsabili si cu verificarea acestor insemne oficiale nationale. Ce poti sa le spui elevilor? Ca au picat Evaluarea, ca au luat nota 2? Pentru ce au luat 2, daca astia, din trei cuvinte, doua le gresesc?", a continuat ea.

Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)

Rezultate Evaluare Nationala 2015: Topul scolilor cu cele mai mari medii

Timariu a explicat de ce nu ne poate spune de unde are fotografia, lamurind ca persoana respectiva ar putea fi pedepsita pe nedrept.

"In ceea ce ma priveste, chiar daca am doi copii in sistemul de invatamant harghitean, chiar nu ma intereseaza ce repercusiuni vor fi, puteti sa ma citati, dar nu va voi putea spune cine a facut fotografia, pentru ca asa e in Romania, din pacate, cei care indraznesc sa semnaleze o eroare sunt pedepsiti", a conchis aceasta.

Ce spune Ministerul Educatiei

Ziare.com a cerut lamuriri de la Ministerul Educatiei in legatura cu aceasta eroare, iar un reprezentant al Biroului de Presa a declarat ca "in mod sigur e doar la o scoala", intrucat de realizarea stampilelor se ocupa fiecare unitate de invatamant in parte.

"Este o eroare la nivel local, pentru ca fiecare Inspectorat Scolar a trasat sarcini scolilor sa faca stampile pentru aceasta sesiune si in meteodologia de examen, de altfel, se si spune ca printre atributiile comisiilor judetene de evaluare este si aceasta, ca fiecare scoala implicata in evaluare sa aiba o stampila. Noi (Ministerul Educatiei - n.red.) am dat formatul, acesta fiind 'Evaluare Nationala C.E. 2015', iar fiecare scoala in parte si-a facut propria stampila pe baza unui model.

In mod sigur e doar la o scoala (stampila - n.red.), sau daca, dupa aceasta intamplare, presupunand ca e reala, or mai fi si altele, cu siguranta o sa apara, dar, cel putin pana acum, avem doar aceasta imagine, din care nu reiese unde a fost facuta. Dar nu contesta nimeni. Doar sa nu fie vorba despre acelasi tip de origine ca unele dintre perlele care se fabrica in orice alte parte decat in salile de examen...nu au autori copii, dar sunt date ca si cand ar fi fost facute de catre copii", ne-a explicat un purtator de cuvant.

Perle la Evaluarea Nationala: "Care prost imi va corecta lucrarea?" sau "Cool, antonim pentru frumoasa" (Video)

Acesta a adaugat ca exista si posibilitatea ca o persoana de la firma care a realizat stampila sa fi pus "o" in loc de "u", dar deocamdata sunt prea putine informatii pentru a trage o concluzie.

Intrebat daca Ministerul Educatiei ia in calcul sa demareze o ancheta in acest sens, reprezentantul Biroului de presa a precizat ca este posibil, dar "in masura in care vor veni informatiile concludente in legatura cu sursa acestei imagini, altfel este complicat sa faci o ancheta la nivelul a 4.000 de centre".

"Daca e reala, e o eroare regretabila, dar, ca sa putem sa identificam locul, e nevoie ca persoanele care au pus in circulatie aceasta imagine sa spuna, n-ar fi o problema sa spuna unde a fost facuta, ca nu se intampla nimic. Adica nu se intampla nimic cu ele, sigur, la nivel local se pot lua masuri, dar deja discutam prea departe, fiindca in acest moment se ia in calcul autenticitatea imaginii", a conchis acesta.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#stampila Evaluare Nationala, #stampila gresita Evaluare Nationala, #stampila greseala Evaluare, #stampila Evaloare , #evaluare nationala 2015