Evaluare nationala 2015: Cam cat de corect s-au examinat lucrarile copiilor?

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 07:00
4058 citiri
Evaluare nationala 2015: Cam cat de corect s-au examinat lucrarile copiilor?

Dupa examenul de evaluare nationala din acest an, mii de copii au depus contestatie, fiind nemultumiti de notele obtinute, iar la reverificarea lucrarilor profesorii le-au dat dreptate. Unii elevi au luat note mult mai mari comparativ cu prima corectare.

Din circa 15.000 de contestatii depuse de elevi la nivelul intregii tari, la reverificare 1 din 4 copii a avut castig de cauza si a obtinut nota mai mare.

Un caz particular regasim la Scoala Centrala din Bucuresti, unde din 90 de elevi care au dau examenul, 24 de copii au facut contestatie la limba romana si s-a dovedit ca meritau note mai mari, asa ca aici Ministerul Educatiei ar putea sa faca o ancheta, la cererea parintilor nemultumiti, informeaza Digi 24.

"Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si Inspectoratul Scolar vor face verificari, prin sondaj, sau acolo unde au fost anumite semnale ale modului in care au fost corectate lucrarile la Evaluarea Nationala si a modului in care s-a monitorizat acest proces, dar numai dupa finalizarea Evaluarii Nationale si a Admiterii computerizate", a declarat Marian Banu, adjunct al Inspectoratului Scolar din Bucuresti, pentru sursa citata.

Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)

Rezultate Evaluare Nationala 2015: Topul scolilor cu cele mai mari medii

Cea mai rusinoasa perla de la Evaloarea Nationala nu e a elevilor: Greseala, chiar pe stampila

"Se pune problema stabilirii unor criterii de evaluare care sa limiteze cat se poate de mult factorul subiectiv. Subiectivitatea profesorului evaluator sa fie pe planul secund", a explicat si directorul Scolii Centrale, Maria Norocica.

Un caz mai grav regasim la Craiova, unde un elev a luat 4,80 la matematica, iar dupa contestatie a primit 9,20.

"Am inteles ca era o greseala de transcriere. Elevul a obtinut nota 9,20. Sfarsit fericit, pentru el, pentru noi, pentru familie, pentru profesoara, pentru diriginte", spune relaxat directorul Liceului Tudor Arghezi, Lucian Sandoi.

Inainte de contestatii, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca 79,3% dintre elevi au obtinut medii de peste 5 la nivel national.

Citeste si:
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, condusă de artistul Dan Teodorescu, a publicat duminică, 24 octombrie, pe canalul de YouTube, o piesă intitulată „Un sas” - o „dedicație” pentru președintele Klaus...
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Sursa: Ziare.com