Ziare.com

Evaluarea Nationala 2017: Azi se afiseaza rezultatele

Luni, 26 Iunie 2017, ora 07:56

   

Evaluarea Nationala 2017: Azi se afiseaza rezultatele
Rezultatele la Evaluarea Nationala vor fi afisate luni pana la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

In aceeasi zi vor putea fi depuse eventualele contestatii pana la ora 20,00. Rezultatele finale vor fi facute publice pe 30 iunie.

Lucrarile sunt corectate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele.

Prezenta la proba de limba romana a fost de 97,33%, iar la matematica 97,17%.

In conformitate cu prevederile metodologice, in urma evaluarii lucrarilor contestate, "nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii". Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestatii este finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii.

MEN reaminteste ca media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala (reprezentand 80%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentand 20%).

Citeste si:Perlele la Evaluarea Nationala 2017: Din cate aproximez io ultimul vers nu are mai mult de 5 centimetri
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1275 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor