Ziare.com

Evaluare nationala 2020: S-a schimbat modul in care vor fi solutionate contestatiile

Vineri, 30 August 2019, ora 21:40

   

Evaluare nationala 2020: S-a schimbat modul in care vor fi solutionate contestatiile
Modalitatea de solutionare a contestatiilor la Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a de anul viitor a fost modificata, astfel incat daca se constata o diferenta de notare mai mare de un punct intre evaluarea initiala si cea de dupa contestatie, lucrarea va fi evaluata de o a treia comisie, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei. Pana acum, diferenta prevazuta era de 1,5 puncte.

Probele scrise ale Evaluarii Nationale 2020 vor incepe in 15 iunie.

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a aprobat calendarul, respectiv metodologia de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a (EN VIII) in anul scolar 2019-2020. Ordinul de ministru aferent (4.916/2019) a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 712/29 august 2019 si pe edu.ro, se arata intr-un comunicat trasmis, vineri, de MEN.

"Principalul element de noutate il reprezinta interventia asupra modalitatii de solutionare a contestatiilor cu scopul de a optimiza procesul de evaluare. Mai exact, << in cadrul etapei de solutionare a contestatiilor, dupa incheierea evaluarii lucrarilor, notele acordate dupa reevaluare sunt comparate cu cele acordate in etapa de evaluarea initiala. In situatia in care se constata o diferenta de notare mai mare de 1 punct, in plus sau in minus, intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii numeste o a treia comisie formata din alti doi profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii >> ", arata MEN, precizand ca anterior intrarii in vigoare a noii metodologii era luata in considerare o diferenta de 1,5 puncte.

De asemenea, este inclusa in mod explicit in metodologie precizarea ca Regulamentul (UE) 2016/679 - Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR) se aplica in mod corespunzator.

Probele scrise se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

- 15 iunie 2020: Limba si literatura romana;
- 17 iunie 2020: Matematica;
- 18 iunie 2020: Limba si literatura materna (pentru elevii care au studiat aceasta disciplina).

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru 22 iunie (pana la ora 12:00), procedura urmata de inregistrarea contestatiilor, in intervalul orar 14:00 - 20:00. Examenul se va incheia in 27 iunie, cu afisarea rezultatelor finale.

Inscrierea absolventilor clasei a VIII-a in vederea participarii la Evaluarea Nationala se face in perioada 2 - 5 iunie 2020.

Conform ordinului de ministru privind structura anului scolar 2019 - 2020, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor incheia in 5 iunie 2020.

Media generala obtinuta de candidatii care sustin Evaluarea Nationala intra in alcatuirea mediei de admitere in invatamantul liceal de stat, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu. Metodologia si calendarul admiterii se aproba prin ordin separat.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 8652 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ro ...tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale

kk-Vianu, kk-sava, kk-mViteazu, kk-lazar ...kk-licee de elita ...abandon IT record ...cel mai mare din UE
Cei doare pe cre-tinii din minister ...prioritati ...cum sa schimbe regulamente

 

Emigrant programator USA ...salarii medii > 10.000 $/luna

parinti lumea 3-a ...alegeti ...la gimnaziu
...microb IT ...sau meditatii kk-treapta

...kk-licee-elita ...ultimii din UE
...un cliseu pt fraieri

succes
...

 

Media Secu ...spala creiere ...ani in sir ...elogii ...licee-elita

azi au aparut statistici oficiale ...Licee-elita-KK ...elevii romani ...tineri inalta calificare ...ultimii din UE
Admin te rog voteaza ...parearea ta conteaza ...si multe pupaturi in dos Secu ...d_barnea si ai lui ...succes :)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor