Evaluarea Nationala 2021. MEC: 93,95% dintre cei inscrisi s-au prezentat la proba de matematica

Joi, 24 Iunie 2021, ora 19:41

   

Evaluarea Nationala 2021. MEC: 93,95% dintre cei inscrisi s-au prezentat la proba de matematica
Ministerul Educatiei a transmis, joi seara, ca 123.250 de candidati, respectiv 93,95% dintre cei inscrisi, s-au prezentat la proba de matematica a Evaluarii Nationale. 7.926 de candidati au absentat, mai multi decat la Limba romana. Vineri are loc ultima proba.

"Astazi, 24 iunie, s-a desfasurat a doua proba scrisa (Matematica) din cadrul Evaluarii Nationale

a absolventilor de clasa a VIII-a (sesiunea 2021). Au fost prezenti 123.250 de candidati (93,95%). Au absentat de la aceasta proba 7.926 de candidati. Pentru tentativa de frauda au fost eliminati 3 candidati, lucrarile acestora fiind notate cu 1 (unu)", a transmis, joi seara, Ministerul Educatiei.

Sursa citata a precizat ca subiectul si baremul de corectare au fost publicate de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima proba scrisa (Limba si literatura materna) va avea loc vineri, 25 iunie. Sunt asteptati sa participe cei peste 8.000 de elevi inscrisi.Primele rezultate vor fi afisate marti, 29 iunie, pana la ora 14:00 (in centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obtinute se face anonimizat, atat in centrele de examen, cat si pe site-ul evaluare.edu.ro, respectandu-se Regulamentul general privind protectia datelor personale (GDPR). Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care inlocuiesc numele si prenumele candidatilor si care au fost distribuite candidatilor, pe baza de semnatura de primire, la prima proba sustinuta.

Rezultatele finale vor fi afisate sambata, 4 iulie.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, joi, ca "nu au fost, din fericire, incidente majore" la Evaluarea Nationala.

Citeste si:

Evaluare Nationala 2021. Cand si cum pot pot fi depuse contestatiile: "Profesorii corecteaza cu larghete in pandemie"
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1213 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor