Admitere la Medicina, in Bucuresti: Unde sunt cei mai multi candidati pe loc

Luni, 21 Iulie 2014, ora 16:00
4369 citiri
Admitere la Medicina, in Bucuresti: Unde sunt cei mai multi candidati pe loc
Foto: paginamedicala.ro

Un numar de 3.802 de candidati au fost validati la finalul sesiunii de inscriere pentru toate cele patru facultati din cadrul UMF "Carol Davila", la Facultatea de Medicina fiind 4,5 candidati pe un loc finantat de la buget, in timp ce pentru Facultatea de Medicina Dentara sunt 3,9 candidati pe un loc la buget.

La Facultatea de Medicina s-au inscris 2.334 de candidati, dintre care si 24 olimpici.

La Facultatea de Medicina Dentara s-au inscris 515 candidati, pentru Facultatea de Farmacie si-au depus dosarele 435 de absolventi de liceu, iar pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala au optat 518 candidati.

Examenul de admitere pentru toate facultatile din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti va avea loc miercuri, 23 iulie, incepand cu ora 09:00.

Durata probei scrise este de doua ore si jumatate in cazul specializarilor Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, doua ore pentru admiterea la specializarile Asistenta Medicala generala si Moase si respectiv o ora si jumatate pentru celelalte specializari ale FMAM.

Corectarea lucrarilor/chestionarelor de concurs se realizeaza imediat dupa finalizarea probei scrise, in sala de concurs, in prezenta candidatului si a unui martor (din randul candidatilor care semneaza pe chestionar alaturi de candidat), prin citire computerizata (scanare) sau prin corectura manuala, in cazul imposibilitatii realizarii corecturii electronice urmand, ulterior, verificarea tot prin citire computerizata a rezultatelor.

In urma reverificarilor, punctajele comunicate in sala pot suferi modificari. Pe durata corectarii lucrarilor, candidatii raman pe locurile stabilite la intrarea in sala.

Rezultatele finale si lista candidatilor admisi vor fi afisate la avizierele facultatilor dupa termenul de contestatii si rezolvare a acestora.

Contestatiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se inregistreaza si se depun la secretariatele facultatilor in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (incepand cu ora si data afisarii acestora).

Candidatii pot contesta doar propriile rezultate. Lucrarile/chestionarele de concurs constituind obiectul contestatiei privind rezultatele probei scrise (punctaj) se recorecteaza, prin citire computerizata (rescanare), in prezenta candidatului care a depus contestatia, iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afisare, in termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestatiilor.

Decizia comisiei de contestatii privind rezultatele probei scrise este definitiva. Dupa afisarea rezultatelor finale, actele candidatilor respinsi se restituie acestora, la cerere, pe baza cartii de identitate, in cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fara perceperea vreunei taxe.

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti scoate anul acesta la concurs, in cadrul celor patru facultati, 930 de locuri finantate de la buget, dar si 520 de locuri disponibile la taxa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#examen admitere UMF Bucuresti, #candidati medicina UMF Bucuresti, #admitere medicina Bucuresti , #examene