Arhiepiscopia Romano-Catolica vrea introducerea religiei la Bac

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 16:13
1655 citiri
Arhiepiscopia Romano-Catolica vrea introducerea religiei la Bac

Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti doreste ca religia sa figureze ca materie in cadrul Bacalaureatului.

Institutia nu se multumeste doar ca religia sa faca parte, in continuare, din trunchiul comun, ci solicita intr-o scrisoare deschisa adresata Ministerului Educatiei sa figureze ca materie in cadrul examenului national, scrie Ziua.

Biserica Romano-Catolice mai solicita finantarea unitatilor de invatamant confesional, care trebuie sa se faca din fonduri bugetare, dar si asigurarea tuturor copiilor apartinand cultelor minoritare, indiferent de numarul lor, dreptului constitutional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii.

Reprezentantii institutiei se arata ingrijorati fata de faptul ca, pana in prezent, reprezentantii cultelor religioase recunoscute oficial de stat nu au fost invitati la dezbaterile referitoare la proiectele legilor Educatiei.

Solicitarea vine dupa ce, pe 19 august, intr-o scrisoare deschisa adresata de Patriarhul Daniel presedintelui Romaniei, Patriarhia Romana si-a exprimat, la randul sau, ingrijorarea fata de posibilitatea eliminarii religiei ca disciplina a trunchiului comun din programa pentru invatamantul liceal.

#ora Religie, #examen Bacalureat, #Religia la Bac, #Arhiepiscopia Romano Catolica , #examene