Ziare.com

Cele mai bune zece scoli generale din Romania. Colegiile unde elevii au obtinut medii uriase la Evaluarea Nationala 2020

Vineri, 26 Iunie 2020, ora 00:07

   

Cele mai bune zece scoli generale din Romania. Colegiile unde elevii au obtinut medii uriase la Evaluarea Nationala 2020
Colegiul National "Andrei Saguna" din Brasov este pe primul loc in topul celor mai bune rezultate inregistrate la Evaluarea Nationala 2020. Scoala ocupa pozitia fruntasa a clasamentului pentru al treilea an consecutiv. Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti se afla pe pozitia secunda in 2020, iar Colegiul National "Unirea" din Focsani se situeaza pe ultima pozitie a podiumului, potrivit admitereliceu.ro.

La sesiunea din vara a Evaluarii Nationale 2020 s-au inscris 33 de elevi la Colegiul "Andrei Saguna", iar media generala la nivelul institutiei a fost 9,72. La "Tudor Vianu", cei 63 de elevi de clasa a VIII-a care au dat examenul au obtinut o medie de 9,71. La "Unirea" din Focsani, au participat la examen 32 de elevi, care au adunat o medie generala de 9,68.

La Evaluarea Nationala din 2020 s-au inscris 172.531 de candidati, dintre care doar 160.468 s-au prezentat, adica 93%. Din numarul candidatilor prezenti, 135.101 au obtinut medii mai mari sau egale cu cinci (76,1%), 38.310 de candidati (23,9%) au obtinut medii mai mici de cinci, iar 839 au obtinut media 10, datele fiind publicate de Ministerul Educatiei inainte de contestatii.

La proba de Limba si literatura romana, 135.101 de candidati (83,9%) au obtinut note peste cinci, iar 4.587 au obtinut nota 10. La proba de matematica 112.651 de candidati au luat note peste cinci (70,2%), iar 3.251 au luat nota 10.

Elevii au obtinut cele mai multe note de 20 din ultimii 7 ani, la Evaluarea Nationala 2020, fiind in total 839 de medii de 10, inainte de contestatii. In anul 2014, au fost obtinute 225 de medii de 10, in anul 2015 au fost 456 de medii de 10, in 2016 au fost 241 de medii de 10, in 2017 au fost 497 de medii de 10, in anul 2018 au fost 345 de medii de 10, in anul 2019 s-au obtinut 459 de medii de 10, iar anul acesta, in 2020, au fost 839 de medii de 10, adica cel mai mare numar inregistrat in ultimii sapte ani.

Doar in anul 2013 a fost un numar mai mare de medii de 10 decat anul acesta, in 2020, adica 856. In anul 2012 au fost 412 medii de 10, iar in anul 2011 au fost 434 de medii de 10.

Evaluare Nationala: Top 10 - 2020Evaluare Nationala: Top 10 - 2019Evaluare Nationala: Top 10 - 2018Citeste si:Analiza Ziare.com. Evaluarea Nationala 2020, note si clasamente
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre evaluare nationala 2020 Top 10 elevi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 36769 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

RO ..tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale

Media Secu ...spala creiere ...elevi tocilari ochelari de cal ...clisee mioritice romana-matematica ...ultimii din UE ...oficial
Competitiv Vest ...alta mancare de peste ...exclus programa scolara, meditatii clasice ...pt "Culegatori"

Profil mate-info ...kk-elite (scoli si licee) ...ultimii din UE oficial
...>20 promotii creiere spalate ...ultimii din UE
...Va dau eu un clasament orientativ ...pe natiuni ...educatie top

Emigrant programator USA ...educatie top ...salarii medii >10.000 $/luna ...dublu comparativ UE
...india
...china
...canada
...rusia ...top 4 !
...coreea sud ...top 5 !
...vietnam
...filipine
...mexic
...anglia ...top 9 !
...germania ...top 10 !

...romania si grecia ...lanterna rosie UE

...> 20 promotii creiere spalate
...la microsoft ...a 2-a limba vorbita ...romana :)))
... ...slogan 1990 ...cliseu pt fraieri 2020

profil mate-info ...competitiv vest
...luati exemplu ...Coreea de Sud ...rezultate Top
...schimbati macazul ...info sec.xxi in prim-plan ...kk-mate (ev-mediu sec.xix) irelevant vest

Cu dedicatie ...pt elevi ...viitori ing.IT ...programatori top ...competitivi vest ...sec.xxi
...aplicatii programare sec.xxi ...cea mai buna grafica 3D - jocuri mioritice

...game Car @ ... http://oportun.3x.ro/race/race.html
...game Aircraft ... http://oportun.3x.ro/air/air.html
...game Tanc @ ... http://oportun.3x.ro/tanc/tanc.html

...programare == joc ...distractiv ...vacanta de vara ...un moment prielnic

profil tehnic ...competitiv vest
...exclus tocilari ochelari de cal ...clisee romana-mate
...exclus ...tocilari "pierde-vara"

votati ca fraierii
...media secu ...>20 de ani spala creiere cu tupeu
...succes :)
...

 

Adevarul este ca nu stam rau...

...daca ne comparam noi cu noi.

Andrei Saguna, trei ani consecutivi pe locul I.

Oare cati bani dau parintii ca copiii lor sa ajunga acolo ??? Ia incercati sa vedeti daca macar un singur elev din clasele 5-8 are parintele frizer sau taxator de bilete. Doar parinti care fac bani ca sa poata sa-si indoape progeniturile cu meditatii. Alata intrebare: exista macar un elev intrat in clasa a V-a cu admitere care sa nu fi facut meditatii ??? Daca se poate, cu proful care e in comisie sau care da subiectele. Copiii sunt chinuiti, coruptia functioneaza, curba de distributie a lui Gauss nu mai functioneaza la notare.

RO ..tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale

kk-IT-Vianu ...o pepiniera ...elevi tocilari ochelari de cal
...ultimii din UE oficial ...abandon IT >70 % ...spalati pe creier

kk-IT-Vianu ...exclus programare sec.xxi
...exclus cerc programare in retea
...exclus cerc programare android
...exclus cerc programare grafica 3D

...dar avem trupa de teatru :)))
... ...si directori PSD ...unul dupa altul
...

votati ca fraierii
...succes :)
...
...profesori diletanti (anisie exemplu elocvent) ...prof-mate-info 1591

parinti dusi cu pluta ...abandon

 

RO ..tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale

Meditatii clasice ...romana-mate ...UE-directie-gresita :)
...competitiv Vest ...profil-mate-info ...schimbati macazul ...info sec.XXI in prim plan ...start gimnaziu

kk-mate-vianu ...profesori f exigenti :))) ...au ceva la cap :)))
...alo ...ultimile noutati ...relatiile lui Viete 1591 ...cerere mare vest :)))

alo kk-IT-Vianu & co ...abandon IT record ...cel mai mare din UE
...ati gresit drumul Diletantilor ...>20 promotii creiere spalate ...v.statistici oficiale

votati ca fraierii :)))
...succes :)
...

 

RO ..tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale

Ce baieti ...NU va plac statisticile oficiale UE :))) ...sunteti handicapati functionali ...nici-o replica :)))
...votati cu incredere ...mult succes :)))

 

RO ..tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale

kk-IT-Vianu ...biroul de presa :)))
...astept un link ...programare sec.XXI ...Diletantilor :)))

 

Colegiile ar trebui tratate separat in astfel de topuri

La scolile generale care au clase de la 0 la 8 se gasesc toti elevii din zona respectiva, deci toata plaja de note. La colegii se accede cu examen, de obicei in clasa a 5-a, acolo fiind deci crema spumei unei localitati. Nu e normal sa compari, la proba de viteza, crocodilul cu pescarusul; fiecare se deplaseaza intr-un mediu diferit, mediu pe care-l cunoaste si in care traieste. Asa ca, trebuie facute clasamente separate pentru colegii si pentru scolile generale.

 

E corect ce spuneti

Sa vorbim concret de clasele de la Colegiul Vianu, din Bucuresti.

La admiterea pentru clasa a V-a sunt cam 4-5-6 pe loc. Subiectele nu au legatura cu ce se preda conform programei, aduc mai degraba cu olimpiadele la romana si matematica pentru clasa a V-a sau chiar mai sus, pentru unele subiecte. Acei copii sunt impinsi enorm din spate cu meditatii particulare numai pentru admiterea in clasa a V-a, pentru ca nu exista scoala din Bucuresti care sa asigure o astfel de pregatire. Deci discutam inclusiv de posibilitati materiale aici.

Nu-i asa ca e o supriza senzationala ca acei copii au mediile pe care le au la evaluarea din clasa a 8-a? Dar, daca vreau musai sa fiu rau si ma uit la media absolventilor la Evaluarea Nationala (9,71), as zice ca de fapt a avut loc o involutie, nu o evolutie :)

Situatia e similara la primele licee din Bucuresti, vorbim de o selectie extrem de dura la intrare (medii de la 9,60-9,70 in sus), dublata de meditatii masive pe tot parcursul celor 4 ani. Devine extrem de complicat de evaluat care mai e meritul liceului in mediile de Bac. Dinspre partea mea, liceele din Bucuresti care nu sunt in prima linie au merite mai mari, pentru ca preiau elevi cu medii clar mai mici la admitere si fara atatea posibilitati materiale si totusi scot rezultate excelente an de an. Ma refer la licee de genul Cosbuc, Creanga, Moisil sau Iorga.

RO ..tineri inalta calificare / ultimii in UE

Profesori Diletanti ...tepe mioritice ...oficial UE :)))
Competitiv vest ...IT ...cerere > oferta (tineri pregatiti) ...salarii top ...obligat meditatii programare sec.xxi ...in timp util gimnaziu :)

Problema este cu definitia invatamantului obligatoriu

In Romania invatamantul obligatoriu este de 10 clase, incepand cu scoala primara (4 ani), continuand cu gimnaziul (4 ani) si clasele a IX-a si a X-a care fac parte din invatamantul liceal. Nu se specifica altceva. In aceasta situatie, orice elev care a terminat 8 clase si are medie de trecere pentru a accede la liceu, are dreptul sa fie primit in aceasta forma de invatamant in clasa a IX-a (daca doreste) pentru ca face parte din invatamantul obligatoriu. Daca s-ar conditiona in vreun fel accesul la clasa a IX-a s-ar crea discriminari care sunt neconstitutionale.
O solutie a existat odata, dar a fost abandonata (cand liceul a avut doua trepte, cu examen de treapta intre clasa a X-a si clasa a XI-a).
Pentru a se putea face o selectie serioasa intre gimnaziu si liceu ar trebui modificata legea (dar cine are curajul?) Exista doua posibilitati:
1. Invatamantul obligatoriu sa fie limitat la 8 ani, nu la 10 ani (nerecomandat, nedorit, de acord ca trebuie sa evoluam, nu sa involuam);
2. Sa se specifice clar ca, dupa gimnaziu, elevii sunt obligati sa faca cel putin inca doi ani de scoala profesionala daca nu acced la liceu si reintroduse examenele de admitere la licee care au locuri limitate (lucru care va rezolva implicit accesul celor mai buni elevi la liceele foarte bune si cautate).
Practica cu mediile obtinute in anii de gimnaziu nu este productiva. Are o puternica componenta subiectiva in functie de cat de exgenti (sau ingaduitori) sunt profesorii in anumite zone (orase mici - orase mari, rural - urban). Ca sa nu mai vorbim de note luate la gimnaziu pe baza de cunostinte, prietenii, cumetrii, oibligatii, fenomen intalnit indeosebi in localitatile mai mici.
In mod normal, liceul ar trebui urmat de elevi care dovedes capacitatea de a urma, apoi, o forma de invatamnt superieo. Altfel scoli medii de meserii sau profesionale.
Elevii seriosi si muncitori pot repeta oricand examenul de admitere la liceu.

Trebuie luat lecții despre modul in care invățătorii și diriginții

acestora au fost lăsați/indemnați să-și formeze clasele.
Cu criteriile oficiale este imposibil să ai elevi numai cu note mari.
Din cauza respectării acestor criterii, nivelul pregătirii noastre școlare este tot mai redus, cei mai puțin dotați sau dezinteresați trăgandu-i in jos pe ceilalți.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor