Copiii exceptionali de 10 la Bac. Au luat nota maxima fara meditatii, invatand pe branci la licee de provincie lipsite de "pretentii"

Marti, 30 Iunie 2020, ora 16:59
18760 citiri
Copiii exceptionali de 10 la Bac. Au luat nota maxima fara meditatii, invatand pe branci la licee de provincie lipsite de "pretentii"

Dintre cei 236 de elevi care au obtinut nota maxima la examenul de Bacalaureat 2020, cativa se remarca prin faptul ca au obtinut performanta la licee de provincie fara pretentii.

Mihaela Coroaba a absolvit profilul economic al Liceului Tehnologic "Haralamb Vasiliu" din Podu Iloaiei, judetul Iasi. A sustinut examenul de Bacalaureat la limba romana, matematica si geografie si a obtinut rezultate excelente, in ciuda conditiilor speciale din acest an. "Nu e tocmai usor sa stai tot timpul in casa si sa inveti. N-am facut nicio meditatie in particular. Am asistat la orele online pe care profesorii le-au tinut cu toti elevii din liceu si am lucrat si in particular, singura", sustine absolventa.

Pentru a reusi aceasta performanta, Mihaela a incercat sa invete la limba romana cate un comentariu pe zi, iar pe celelalte doar sa le repete. La matematica si geografie rezolva zilnic cate o varianta de subiect. "Pot sa va spun ca in ultimele trei saptamani am invatat comentarii si atat", adauga adolescenta din judetul Iasi.

Acum, Mihaela se pregateste pentru admiterea la Facultatea de Medicina Generala din Iasi.

Vlad Negru este absolvent al profilului de filologie al Liceului Teoretic Zimnicea din jud. Teleorman. A sustinut examenul maturitatii la limba romana, istorie si geografie. Ajutorul profesorilor de la clasa i-a fost de ajuns pentru a putea obtine nota maxima la examenul de Bacalaureat. "Mi-a fost putin mai greu sa ma pregatesc decat in general deoarece interactiunea fizica a fost inlocuita de cea virtuala. In rest, am invatat de-a lungul celor patru ani de liceu deoarece am avut profesori care si-au dat interesul si a trebuit sa ma pregatesc pentru lectii. A fost destul de natural sa invat in toata aceasta perioada", sustine absolventul.

Vlad recunoaste ca a avut putine emotii in timpul examenului. Insa, nu din cauza temperaturii, ci pentru faptul ca nu a mai avut o interactiune cu liceul de mult timp. "Ma gandeam ca o sa fie mai greu sa ma readaptez la situatia asta, mai ales ca nu am mai dat nici simularile anul acesta, dar am incercat sa ma concentrez", adauga acesta.

Absolventul a fost pasionat pe parcursul celor patru ani de liceu de engleza si franceza isi doreste sa urmeze cursurile de la Facultatea de Limbi si literaturi straine din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Diana Rusu este absolventa profilului de stiinte sociale al Liceului Teoretic "Mircea Eliade" din Lupeni, judetul Hunedoara. Examenul de Bacalaureat l-a sustinut la limba romana, matematica si istorie. A reusit aceasta performanta pentru ca a invatat constant in cei patru ani de liceu, iar materiile ei preferate au fost limba romana si istoria.

Diana si-a facut un program pentru a putea invata, dar nu foarte strict. Intr-o saptamana se pregatea la istorie, in cealalta la limba romana. "Pot sa spun ca, in lunile astea, avand foarte mult timp liber, am putut sa mi-l dedic studiului. M-am pregatit singura. N-a fost foarte greu sa obtin o nota peste 9, dar de la 9 pana la 10 este cel mai dificil", declara absolventa.

In dimineata in care a sustinut examenul la limba romana, Diana a avut mari emotii. "Mi-am luat si eu temperatura acasa, ca sa fiu sigura ca diferenta nu va fi foarte mare", sustine absolventa. Aceasta mai adauga si faptul ca a fost o atmosfera foarte placuta in sala de examen, in ciuda pandemiei.

Diana se pregateste pentru inscrierea la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti. Isi dorea sa dea la aceasta facultate inca din primul an de liceu.

Citeste si:
Ministrul Educației pledează pentru prezență fizică: Elevii care aveau nota 6 înainte de online sunt acum de nota 4
Ministrul Educației pledează pentru prezență fizică: Elevii care aveau nota 6 înainte de online sunt acum de nota 4
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, invocă evaluări făcute de experţi internaţionali care arată faptul că elevii care erau de nota 6 înainte de pandemie au ajuns la nivelul notei 4, în...
Tânăr prins drogat la volan în timp susţinea proba practică pentru obţinerea permisului de conducere
Tânăr prins drogat la volan în timp susţinea proba practică pentru obţinerea permisului de conducere
Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Zalău, care a susţinut, miercuri, 24 noiembrie, examenul pentru obţinerea permisului de conducere, respectiv proba practică, a fost oprit de...