Evaluare nationala 2011 - elevii se plang ca proba la matematica a fost destul de grea (Video)

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 17:47
12641 citiri
Evaluare nationala 2011 - elevii se plang ca proba la matematica a fost destul de grea (Video)
Foto: Arhiva

Elevii clasei a VIII-a au sustinut, miercuri, ultima proba a Evaluarii nationale, proba scrisa la matematica. Varianta de subiect care a fost extrasa a fost cea cu numarul 8.

Daca la proba scrisa de luni, la limba si literatura romana, o mare parte din candidati au rezolvat subiectele intr-o ora, la matematica lucrurile au stat altfel. Majoritatea participantilor la acest examen a asteptat pana la epuizarea completa a timpului alocat, de doua ore, inainte de a preda lucrarea.

Motivul a fost acela ca subiectele, mai ales cele de la geometrie, au fost destul de grele, potrivit Adevarul.

"Subiectele au fost destul de grele. Cea mai complicata parte mi s-a parut cea de geometrie. Dupa calculele mele, sper sa iau peste nota opt", a declarat o eleva.

Un alt elev spune ca nu este foarte multumit de ceea ce a facut la examen. "Mi s-au parut foarte grele subiectele. Ma asteptam ca daca la romana au fost usoare, asa vor fi si la matematica. Nu a fost asa. Au fost foarte grele, in special partea de geometrie. Am stat in clasa pana a expirat timpul. Sper sa iau macar un sase-sapte", a spus acesta.

ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, spune ca Evaluarea nationala s-a desfasurat normal in acest an, iar faptul ca in presa nu au aparut informatii negative arata ca lucrurile se desfasoara firesc.

"Din punctul meu de vedere suntem intr-o situatie de normalitate, lucrurile s-au desfasurat firesc, multumesc echipei ministerului si inspectoratelor scolare pentru corectitudine. Faptul ca aceasta evaluare nationala nu a fost subiect negativ de presa arata ca lucrurile se desfasoara firesc asa cum ar fi fost cazul sa se desfasoare", a spus ministrul , citat de Mediafax.

El a mai spus ca spera ca si bacalaureatul sa se desfasoare in continuare pe "coordonatele firescului".

"Sper ca si ultimele probe ale examenului de bacalaureat sa se desfasoare pe coordonatele firescului. Le urez elevilor succes", a adaugat Funeriu.

Primele rezultate ale Evaluarii Nationale vor fi afisate vineri, pana in ora 14.00, iar in intervalul 14.00-18.00 vor fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate pe 27 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#proba scrisa matematica, #evaluare nationala elevi , #examene
Comentarii
Poza ceapa_verde
ceapa_verde
rank 5
e greu cand nu stii; s-au bazat pe copiat sau pe shpaga...