Rezultatele la rezidentiat, afisate - peste 86% promovabilitate

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 16:03
3762 citiri
Rezultatele la rezidentiat, afisate - peste 86% promovabilitate
Foto: Realitatea TV

Peste 86% dintre absolventii de medicina si farmacie participanti la concursul de rezidentiat au obtinut punctaj de promovare, au anuntat, vineri, reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Medicinistii dau examenul de rezidentiat

Astfel, din cei 5.025 de candidati, au fost admisi 4.339. Dintre acestia, 3.482 au obtinut punctaj de promovare la medicina, 203 la medicina dentara si 154 la farmacie.

La medicina, punctajul maxim realizat a fost de 939 puncte, iar cel minim de promovare, de 530 puncte. La medicina dentara, punctajul maxim a fost de 902 puncte, iar cel minim de promovare, 480 puncte. La farmacie, punctajul minim si cel maxim au fost de 441 si, respectiv, 868.

Absolventii de medicina si farmacie din Capitala cer suplimentarea locurilor si posturilor scoase la concurs, intrucat numarul acestora este mai mic decat cel al promovatilor la rezidentiat, si au depus in acest sens un memoriu la Ministerului Sanatatii.

"Nu stim inca daca numarul locurilor va fi suplimentat. La sediul ministerului au venit aproximativ zece absolventi. Ei au depus un memoriu, care urmeaza sa fie analizat si abia apoi va putea fi luata o decizie. De altfel, cei care au sustinut rezidentiatul cunosteau foarte bine regulile de concurs.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, nu a discutat cu ei, intrucat este plecat la sedinta de guvern. In schimb, a vorbit cu ei un director din cadrul institutiei", au declarat reprezentantii ministerului.

Mai multi absolventi de medicina si farmacie din Capitala au protestat, vineri, la sediul Ministerului Sanatatii, nemultumiti de faptul ca desi au promovat examenul de rezidentiat, foarte multi risca sa ramana fara un loc de munca timp de un an.

Numarul absolventilor de medicina si farmacie care au promovat rezidentiatul in Capitala este mai mare decat cel al locurilor si posturile scoase la concurs de Ministerul Sanatatii, o parte a lor fiind nevoiti sa participe din nou la examen in 2012, a declarat profesorul doctor Florian Popa.

In Capitala, absolventii de medicina generala au concurat pe 650 de locuri si 170 de posturi. Cei de la medicina dentara au avut la dispozitie 53 de locuri si posturi. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Peste 5.000 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie au participat, duminica, la concursul de rezidentiat, organizat in premiera, in acest an, in sase centre universitare din tara.

Pentru rezidentiatul din 2011 au fost scoase la concurs 3.810 locuri si posturi. Dintre cele 2.998 de locuri, 2.600 sunt pentru medicina generala, 290 pentru medicina dentara si 108 pentru farmacie. Candidatii care vor castiga un loc in urma acestui concurs nu vor avea post asigurat la sfarsitul rezidentiatului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#candidati examen rezidentiat promovat, #examen rezidentiat medici, #absolventi medicina examen rezidentiat, #studenti medicina examen rezidentiat , #examene