Testele nationale: Vezi rezultatele finale

Luni, 27 Iunie 2011, ora 13:44
27390 citiri
Testele nationale: Vezi rezultatele finale
Foto: Arhiva

Rezultatele testelor nationale de clasa a VIII-a pentru admiterea elevilor de gimnaziu la liceu s-au afisat luni, dupa rezolvarea contestatiilor.

Rezultatele partiale au fost afisate de vineri la avizierele scolare, iar notele finale pentru viitorii liceeni s-au afisat luni pe site-ul Ministerului Educatiei.

Vezi AICI subiectele si baremele de la examenele de Limba si Literatura Romana, Limba Materna si Matematica.

Hunedoara: Din cei 109 absolventi de gimanziu care au depus contestatii, doar 33 s-au ales cu note modificate. Rezultatele finale se vor afisa in cursul zilei de luni.

Brasov: Au fost depuse aproape 200 de contestatii, dintre care au fost admise doar 22. In tot judetul, doar doua eleve au obtinut nota maxima la evaluarile nationale.

Alba: Din cele 143 de contestatii depuse, 88 au fost la romana si 55 la matematica, fiind admise 31 de contestatii.

Dolj: Elevii doljeni au fost mai nemultumiti de notele primite la testele nationale decat absolventii de gimnaziu din alte judete. Astfel, in Dolj au fost depuse 562 de contestatii, dintre care au fost solutionate 283: 142 la Limba Romana si 141 la Matematica.

Botosani: In urma testelor nationale, 247 de absolventi de gimnaziu s-au declarat nemultumiti de notele obinute la examene si au facut contestatii.

Sibiu: Elevii sibieni au mmotive de bucurie. Dupa afisarea rezultatelor finale, in Sibiu s-au inregistrat 113 note de 10 si niciun elev si niciun candidat eliminat.

Iasi: Si aici au fost rezolvate mai multe contestatii la Matematica decat la Limba Romana.

Galati: Pe site-ul Inspectoratului Judetean Galati au fost afisate notele obtinute de elevii claselor a VIII-a dupa contestatii.

Vezi rezultatele finale din Galati

Cum se face inscrierea la liceu

Emotiile nu se termina aici pentru absolventii clasei a VIII-a, intrucat urmeaza a doua etapa importanta, cea de admitere la liceu. Inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizata.

Se tine cont de ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, pe baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea ori domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

220.000 de elevi au participat in 2011 la Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a care s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie. Inscrierea in clasa a IX-a se va face pe baza mediei de admitere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#teste nationale rezultate finale, #note teste nationale , #examene