Ziare.com

ASE a dat un milion de euro ca sa isi consolideze un corp de cladire

Luni, 17 Mai 2010, ora 17:50

   

ASE a dat un milion de euro ca sa isi consolideze un corp de cladire
Lucrarile de consolidare ale Corpului C al Academiei de Studii Economice (ASE) din Capitala, receptionate luni, au costat 4,35 milioane de lei, investitia fiind finantata dintr-un imprumut de la Banca Mondiala si cofinantat de Guvernul Romaniei, potrivit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Lucrarile au fost realizate pe tronsoane si au avut ca obiectiv principal imbunatatirea comportarii structurii in ansamblul ei, scopul prioritar fiind punerea in siguranta a cladirii prin consolidarea structurii de rezistenta si limitarea degradarilor la actiunea cutremurelor. Cu aceasta ocazie, s-au executat si lucrari importante de modernizare pentru asigurarea functionalitatii integrale a obiectivului", potrivit unui comunicat emis luni de MDRT.

Cladirea a fost construita la inceputul anilor 1920, avand un regim de inaltime de subsol, parter si 7 nivele, cu o suprafata desfasurata construita de 3.835 metri patrati si o populatie deservita (numar studenti) de 1.000 persoane.

De-a lungul timpului, cladirea a fost afectata de mai multe seisme, in anii 1940, 1977, 1986 si 1990, in urma carora a suferit degradari structurale importante.

Cladirea se incadreaza in clasa II de importanta - constructie de importanta vitala pentru societate, a carei functionalitate, in timpul si imediat dupa producerea unui cutremur, trebuie sa fie asigurata integral, tinand cont si de caracterul specific de cladire cu spatii aglomerate (sali de curs, aule, amfiteatre, sali de sport).

Citeste mai multe despre consolidare cladire ASE renovare ASE
Sursa: rNews

Articol citit de 1869 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DAR FOARTE BINE CA AU CONSOLIDAT IMOBILUL.

ESTE FOARTE VECHI SI LA PRIMUL CUTREMUR AM FI AVUT IN MOD SIGUR O "CADERE A BASTILIEI" PESTE STUDENTI SI PROFESORI...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor