Iancu Tucarman: Povestea unui destin

Comunicat de presa
Luni, 30 Octombrie 2017, ora 16:40
23911 citiri
Iancu Tucarman: Povestea unui destin

Luni, 30 octombrie 2017, la ora 13:00, in cadrul Complexului Educational Lauder-Reut, l-am sarbatorit pe Iancu Tucarman, la frumoasa aniversare a varstei de 95 de ani.

Iancu Tucarman este cel mai in etate si unicul supravietuitor inca in viata al trenului mortii de la Podul Ilioaiei - Iasi, din fatidica vara a anului 1941.

Anul acesta, in mijloc de toamna, Iancu Tucarman a implinit 95 de ani, pentru care il felicitam si i-am adus un omagiu, prin organizarea unui moment festiv in cadrul Complexului Educational Lauder-Reut alaturi de noua generatie de care se simte atasat si pentru care are ganduri intelepte si parintesti.

Iancu Tucarman a fost imbratisat de elevii Lauder-Reut si 20 de elevi violonisti de la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti i-au cantat La multi ani! alaturi de un cvintet profesionist, compus din Andrei Theodoru (clarinet), Ana Maria Marian (vioara), Alexandru Marian (vioara), Iulian Popovici (viola) si Bogdan Postolache (violoncel), care au tinut si o lectie demonstrativa de dirijat, inedita pentru copii.

Am ales sa-l sarbatorim in preajma copiilor, dat fiind ca dumnealui, din pensia proprie, plateste copiilor studii de vioara, de multi ani. Dumnealui este singur, fara familie si de aceea dorim sa ii facem o onoare din partea a 120 de copii care ii vor oferi cate o floare cu binecuvantarea ad mea ve'esrim, cum se spune in ebraica, pana la 120 de ani.

Tova Ben Nun-Cherbis a deschis evenimentul adresandu-i domnului Iancu Tucarman urari de viata lunga si multumiri pentru prezenta sa alaturi de prietenii Lauder-Reut, fiind apoi intonate cantecele aniversare La multi ani!, in limba romana si Hayom Huledet Sameach, in limba ebraica.

"Sunt onorat de prezenta fiecaruia dintre dumneavoastra aici si va doresc sanatate si sa va ajute Dumnezeu sa ajungeti la varsta pe care o am astazi si chiar mai mult, in deplina bunastare si prosperitate. Felicit conducerea scolii Lauder-Reut pentru tot ceea ce faceti si le multumesc tinerilor muzicieni de la Colegiul Dinu Lipatti", a spus domnul Iancu Tucarman.

La Multi Ani, Iancu Tucarman!

Citeste si:
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe demisionează. Lovitură pentru Joe Biden cu puțin timp înainte de alegeri
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe demisionează. Lovitură pentru Joe Biden cu puțin timp înainte de alegeri
Directoarea însărcinată cu comunicarea lui Joe Biden, Kate Bedingfield, loială din prima clipă preşedintelui democrat, urmează să demisioneze, anunţă Casa Albă, o demisie notabilă cu...
Fugarul Dragoș Săvulescu se plimbă nestingherit prin Milano cu soția și copilul. Fotografii postate public pe Instagram FOTO
Fugarul Dragoș Săvulescu se plimbă nestingherit prin Milano cu soția și copilul. Fotografii postate public pe Instagram FOTO
Dragoș Săvulescu, condamnat în 2019 la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia, își vede liniștit de viață...