Aberatia zilei: O gradinita de lux in care sunt batuti copiii nu poate fi desfiintata pentru ca... nu exista

Marti, 29 Martie 2016, ora 14:13
7790 citiri
Aberatia zilei: O gradinita de lux in care sunt batuti copiii nu poate fi desfiintata pentru ca... nu exista
Foto: Digi 24 TV

O institutie in care sunt traumatizati copii continua sa functioneze in Bucuresti pentru ca nu este avizata legal, asa ca autoritatile n-au ce-i face, din moment ce... nu exista.

Scandalul a fost declansat in urma cu cateva zile, cand doamna director de la Gradinita "Flipper Garden" din Bucuresti a fost filmata in timp ce brusca si lovea mai multi copii. Autoritatile ridica nepuncioase din umeri, iar micutii sunt in continuare adusi de parintii lor la gradinita.

Imaginile inregistrate de camerele de supraveghere sunt mai mult decat elocvente, fiind difuzate in mod repetat de televiziunile de stiri. Astfel, cu toate ca stia de existenta camerelor, asa-zisa doamna director nu s-a ferit deloc, impingandu-i pe copiii cu varste de pana in 5 ani in toate partile, tragand de ei sau jignindu-i.

Copii batuti la o gradinita ilegala dintr-un cartier de lux din Bucuresti

Conform jurnalistilor de la Adevarul, dupa declansarea scandalului public si audierile realizate de Politie, plangerile depuse de parinti impotriva educatoarei batause Ioana Neagu s-au inmultit si totusi institutia privata continua sa isi desfasoare activitatea.

Cum e posibil asa ceva? Simplu. Traim in Romania.

Astfel, Ministerul Educatiei se spala pe maini explicand ca unitatea functioneaza sub denumirea de gradinita (inducand astfel in eroare parintii), insa ea nu este acreditata. "Nefiind acreditata sau autorizata de Ministerul Educatiei, nu putem sa o inchidem, nu avem parghiile legale pentru a face acest lucru", au declarat oficiali din Ministerul Educatiei, pentru sursa citata.

Mai mult, institutia respectiva nici nu poate fi controlata, dupa cum explica Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), la care gradinita a solicitat in 2015 acreditare, dar nu a obtinut, din cauza documentatiei intocmite gresit.

"Noi nu putem inchide o gradinita care nu exista. Din punctul nostru de vedere, Politia trebuie sa o inchida", a declarat o reprezentanta a ARACIP.

Jurnalistii de la Adevarul spun insa ca Politia contrazice aceasta opinie, sustinand ca nu ii intra in atributii verificarea unor institutii fantoma. De aceeasi parte a baricadei se pozitioneaza si Protectia Copilului, care, in ciuda piedicilor birocratice, a catadicsit sa faca un control la gradinita, saptamana trecuta.

Directorul adjunct de la Directia Generala de Asistenta Sociala din Sectorul 5, Ionel Brai, spune ca in 17 ani de activitate nu a intalnit asa ceva.

"Nu ma asteptam sa se intample asemenea atrocitati in inima Cotroceniului. Controlul facut de noi a durat cam 45 de minute, colegii mei au discutat cu micutii, unii dintre ei erau speriati. Se pare insa ca nu toti copiii erau supusi acelui regim. Aveau parte de el doar cei mai nazdravani. Nefiind in subordinea noastra, nu putem lua masuri", a declarat acesta.

Nici macar Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu poate inchide gradinita fantoma.

"Controale putem face doar din punct de vedere igienico-sanitar. Dar nu avem cum sa patrundem acolo daca ei functionau ilegal. Mai mult, ca sa inchizi o asemenea unitate trebuie sa fie focar de infectie acolo, ca in cazul bebelusilor din Arges", au explicat oficiali din Ministerul Sanatatii pentru cotidianul citat.

Jurnalistii de la Adevarul spun ca "Flipper Garden" functioneaza din 2009. Conform datelor inregistrate la Ministerul Finantelor, in 2014, firma a obtinut in profit de 13.000 de euro. Bineinteles, nici Ministerul Finantelor nu poate inchide gradinita in care sunt agresati copiii.

Reprezentantii ARACIP sustin ca singurii care pot rezolva problema sunt... parintii, care trebuie sa cunoasca legislatia in vigoare si sa intre la banuieli in momentul in care unitatea de invatamant nu are afisata la intrare autorizatia de functionare, obligatorie.

Din acest motiv, chiar daca e incapabil sa solutioneze problema de la "Flipper Garden", Ministerul Educatiei a anuntat marti ca a cerut tuturor inspectoratelor scolare sa elaboreze si sa afiseze in cat mai multe locuri "lista tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar particular acreditate/autorizate", astfel incat parintii sa decida in cunostinta de cauza cui isi incredinteaza copiii.

La ce le foloseste aceasta decizie micutilor batuti deja in gradinita "Flipper Garden" nu e prea clar.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gradinita Flipper Garden batut copii, #gradinita Cotroceni copii batuti directoare , #gradinita