Copii de trei ani dintr-o gradinita din Bucuresti, injurati si abuzati de educatoare (Audio)

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 09:49
3812 citiri
Copii de trei ani dintr-o gradinita din Bucuresti, injurati si abuzati de educatoare (Audio)

Injuraturi, amenintari, abuz - acesta este modul in care o educatoare de la o gradinita din Bucuresti a ales sa ii "educe" pe copiii de trei ani pe care ii avea in grija.

Limbajul incalificabil a fost inregistrat de un parinte, al carui copil nu mai voia sa mearga la gradinita si a inceput sa aiba si acasa un comportament ciudat, informeaza Digi Tv. "Se trezea noaptea, plangea. Dimineata ma ruga, ma implora sa nu mergem la gradinita", povesteste mama copilului, Julieta Sasz.

Julieta Sasz a decis sa puna un reportofon intr-o jucarie, pentru a vedea ce se intampla la gradinita. Mai ales dupa ce a mers cu copilul la un psiholog si acesta a descoperit semne clare de abuz.

"Primul gest al copilului, in momentul in care a venit cu parintii a fost asta. Imaginati-va degetele bagate in palma pana la sangerare. (...) Astea sunt semne clare de abuz", sustine psihologul Mircea Telegescu.

Inregistrarile au dezvaluit de unde venea abuzul asupra micutului. Limbajul, tonalitatea, agresiunea verbala ale educatoarei sunt la un nivel intolerabil chiar si in relatia dintre adulti.

"Spune tu ce sa ii fac eu lu animalul asta!

Si animalul daca ii spui.. uite, ma, cum sta acolo.

Da jos pantalonii mai repede ca mi-ai distrus sanatatea!"

Cand a facut in pat, in timpul somnului de pranz, educatoarea a izbucnit.

"S-a pisat asta! D-aia sta!

De ce te-ai pisat pe tine, ma!

Manca-v-ar crapatul sa va manance. Dar-ar dracii sa dea de nu te strang de gat! Uite, ma, boii!

Stii ce am facut astazi? Le-am dat apa de trei ori!Nu le mai dau apa de maine".

Dupa ce a ascultat inregistrarea, mama copilului a mers sa discute cu directoarea gradinitei, insa raspunsul acesteia a fost naucitor: "Mi s-a spus ca acest comportament al doamnei educatoare Rozalia a dat roade la alti copii. Eu am ramas socata si am intrebat cum un comportament abuziv, traumatizant, poate sa dea roade? Mi s-a spus da, dar copilul dumneavoastra este mai sensibil".

Atunci, mama copilului a decis sa faca publice inregistrarle, iar inspectoratul scolar s-a sesizat si a inceput o ancheta. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, spune ca "in regim de urgenta, conducerea inspectoratului a decis constituirea unei comisii de cercetare compusa din inspectori scolari care vor incepe cercetarea luni, la prima ora".

In ciuda comportamentului sau, insa, educatoarea risca doar o sanctiune pecuniara, deoarece legea nu permite inspectoratului scolar sa o elimine din sistem.

Si Politia Capitalei s-a sesizat din oficiu in cazul educatoarei de la gradinita de stat din Sectorul 2 al Capitalei. Reprezentantii Politiei Capitalei precizeaza ca autosesizarea a venit ca urmare a materialelor aparute in mass-media cu privire la comportamentul unei persoane care are in grija copii de varsta prescolara, in cadrul unei gradinite situate pe raza Sectorului 2, fiind declansate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de purtare abuziva.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#gradinita Bucuresti abuz educatoare, #gradinita Bucuresti injuraturi educatoare , #gradinita