Funeriu vrea papusi cu dizabilitati in gradinite (Video)

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 21:47
3703 citiri
Funeriu vrea papusi cu dizabilitati in gradinite (Video)

Ministerul Educatiei intentioneaza sa doteze gradinitele, in urma unei licitatii, cu papusi care prezinta dizabilitati sau reprezinta diferite rase, suma totala pusa la bataie fiind de circa 2,75 milioane de euro cu TVA, potrivit site-ului de licitatii publice.

Licitatia, deschisa pana la 11 octombrie, face parte din Proiectul pentru Reforma Educatiei Timpurii si mai vizeaza achizitionarea a cate 12.577 de truse medicale de jucarie, seturi de vehicule de jucarie, jucarii adecvate activitatilor de tip casnic, aragaze, frigidere, masini de spalat rufe si aspiratoare.

Papusile cu dizabilitati vor fi grupate in seturi cu minimum sase figurine din plastic, fiecare reprezentand cate o persoana cu o alta dizabilitate. Inaltimea minima a unei papusi este de 10 centimetri si nu se admit figurine formate din doua bucati, dar care se pot detasa una de cealalta, potrivit conditiilor din anuntul licitatiei.

Initiativa ministerului nu este privita cu ochi buni de reprezentantii sindicatelor, in opinia carora ministrul de resort, Daniel Funeriu, nu cunoaste nici acum nevoile reale ale unitatilor de invatamant prescolar.

"Ii transmitem domnului ministru o lista cu materialele de care au nevoie personalul didactic din gradinite si copiii, pentru un act educational de calitate: reparatii curente ale cladirilor, mai ales in cazul unitatilor care nu au primit autorizatie de functionare, lucrari de igienizare, materiale de curatenie si dezinfectanti, mobilier, rechizite scolare, carti de povesti, truse de constructie care sa stimuleze creativitatea prescolarilor.

Acestea sunt doar o parte dintre cerintele pe care le au colegii nostri, iar problemele si necesitatile sunt diferite de la o gradinita la alta. In plus, ii reamintim domnului ministru ca 2010 este anul in care Guvernul din care face parte a anuntat ca este anul in care trebuie sa strangem cureaua si sa facem achizitiile de stricta necesitate.

Prin urmare, papusile pe care vrea ministerul sa le achizitioneze reprezinta o prioritate?", spune secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#Funeriu papusi dizabilitati, #Funeriu papusi gradinite , #gradinita