Funeriu vrea papusi cu dizabilitati in gradinite (Video)

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 21:47
3801 citiri
Funeriu vrea papusi cu dizabilitati in gradinite (Video)

Ministerul Educatiei intentioneaza sa doteze gradinitele, in urma unei licitatii, cu papusi care prezinta dizabilitati sau reprezinta diferite rase, suma totala pusa la bataie fiind de circa 2,75 milioane de euro cu TVA, potrivit site-ului de licitatii publice.

Licitatia, deschisa pana la 11 octombrie, face parte din Proiectul pentru Reforma Educatiei Timpurii si mai vizeaza achizitionarea a cate 12.577 de truse medicale de jucarie, seturi de vehicule de jucarie, jucarii adecvate activitatilor de tip casnic, aragaze, frigidere, masini de spalat rufe si aspiratoare.

Papusile cu dizabilitati vor fi grupate in seturi cu minimum sase figurine din plastic, fiecare reprezentand cate o persoana cu o alta dizabilitate. Inaltimea minima a unei papusi este de 10 centimetri si nu se admit figurine formate din doua bucati, dar care se pot detasa una de cealalta, potrivit conditiilor din anuntul licitatiei.

Initiativa ministerului nu este privita cu ochi buni de reprezentantii sindicatelor, in opinia carora ministrul de resort, Daniel Funeriu, nu cunoaste nici acum nevoile reale ale unitatilor de invatamant prescolar.

"Ii transmitem domnului ministru o lista cu materialele de care au nevoie personalul didactic din gradinite si copiii, pentru un act educational de calitate: reparatii curente ale cladirilor, mai ales in cazul unitatilor care nu au primit autorizatie de functionare, lucrari de igienizare, materiale de curatenie si dezinfectanti, mobilier, rechizite scolare, carti de povesti, truse de constructie care sa stimuleze creativitatea prescolarilor.

Acestea sunt doar o parte dintre cerintele pe care le au colegii nostri, iar problemele si necesitatile sunt diferite de la o gradinita la alta. In plus, ii reamintim domnului ministru ca 2010 este anul in care Guvernul din care face parte a anuntat ca este anul in care trebuie sa strangem cureaua si sa facem achizitiile de stricta necesitate.

Prin urmare, papusile pe care vrea ministerul sa le achizitioneze reprezinta o prioritate?", spune secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Funeriu papusi dizabilitati, #Funeriu papusi gradinite , #gradinita