Spaga in invatamant: Nou caz de bani ceruti de la parinti - ce pateau copiii daca nu plateau

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 11:08

   

Spaga in invatamant: Nou caz de bani ceruti de la parinti - ce pateau copiii daca nu plateau
Cazul de la Scoala Generala nr. 10 a declansat o serie de dezvaluiri ale parintilor, care au inceput sa ii denunte pe dascalii care le cer bani, de obicei, sub forma de fondul clasei, despre care ministrul Educatiei Remus Pricopie a precizat ca este ilegal.

Un nou caz a fost semnalat la gradinita nr. 1 din Clinceni, Ilfov. Parintii copiilor de aici au anuntat Inspectoratul Scolar Ilfov ca mai multe neregului au loc la gradinita respectiva.

Cea mai mare nemultumire a familiilor este ca dascalii de aici ii conditioneaza sa plateasca anumite cotizatii anuale.

"In primul an au fost ceruti 75 de lei pentru materialele didactice si 150 de lei pentru fondul clasei. Anul acesta au fost ceruti 165 de lei materiale didactice si s-a pastrat suma de 150 de lei fondul clasei. Au spus ca au nevoie sa cumpere mocheta, un televizor", a spun unul dintre parinti.

Scandalul spagii ia amploare: O alta profesoara din Capitala, inregistrata. Cum i-a santajat pe eleviParintii au mai acuzat ca educatoarele au un comportament nepotrivit. O mama a marturisit ca una dintre acestea i-a numit copilul "retardat mintal", apoi a amenintat-o ca o va da in judecata.

"Am facut sesizare dupa ce mi-a fost facut copilul retardat mintal de una dintre educatoare. Ne-am trezit cu telefoane de la educatoare, amenintati ca ne vom constitui parte intr-un viitor proces pentru ca le-am sifonat imaginea", a povestit ea.

Pe de alta parte, educatoarea neaga acuzatiile femeii, spunand ca ea ii ingrijeste si iubeste pe copii.

Mai mult, un parinte care nu a platit fondul clasei a precizat ca nu i-a fost primit copilul la gradinita la inceputul anului, pe motiv ca actele de inscriere nu sunt inca gata.

"Nu l-au primit la gradinita pentru ca nu am platit suma de anul trecut, 150 lei. Si mi-a zis ca nu sunt actele in regula. Am platit acea suma si mi l-au primit. Deci au fost actele in regula atunci", a spus Mioara Stan.

Invatatoarea spagara a fost demisa (Video)

Mai multe astfel de cazuri au iesit la suprafata in ultima perioada, dupa ce mama unui elev de la Scoala Generala nr. 10 din Capitala a dat publicitatii o inregistrare cu invatatoarea spagara, care le cerea parintilor bani de cadouri si ii jignea pe acestia.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4292 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
antim
rank 5
Am descoperit apa calda, pana la urma
Fondul clasei era si sub comunisti. Mic scolar, la jumatatea anilor '60, trebuia sa duci borcane, sticle, sa cumperi timbre cu imagini comuniste, carti postale si chiar bani.... Asa ca este ceva endemic. Vindem frigidere in Anctarctica.
just_comment
rank 5
Fondul clasei...
cel mai mic dintre relele din scolile din Romania.
despre meditatiile "cu forta", nimic?
la doar 35 lei/ora/copil, 2 ore de 2 ori pe saptamana, oare ce suma se aduna? "Doar" 560 de lei/luna pe copil "meditat"
Dar daca-s "doar" 20 de copii?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor