Din anul scolar 2012-2013, invatamantul primar va avea 5 clase

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 21:52
4053 citiri
Din anul scolar 2012-2013, invatamantul primar va avea 5 clase
Foto: impactingorj.com

Deputatul Marius Gondor (PDL), membru al Comisiei de Invatamant, a precizat, vineri, referindu-se la prevederile Legii Educatiei Nationale, ca in clasa pregatitoare copiii isi vor insusi abilitati, prin metode adecvate varstei prin care isi vor dezvolta capacitatea de a comunica.

La clasa pregatitoare va preda orice cadru didactic care este calificat in invatamantul primar, iar aceste cadre vor beneficia, inainte de inceperea anului scolar 2012-2013, de o formare specifica.

"Pe parcursul clasei pregatitoare, copilul nu va primi note sau calificative, ci la final de an se va face o evaluare sub forma unui raport scris intocmit de cadrul didactic de la clasa.

Prin acest raport, parintii vor afla gradul dezvoltarii fizice si psiho- intelectuale, nivelul utilizarii limbajului, disponibilitatile de comunicare ale copilului, respectiv informatii privind nivelul capacitatilor de invatare si atitudinea copilului fata de invatare", a adaugat deputatul Marius Gondor.

Acesta a precizat ca inscrierea copiilor in clasele pregatitoare se va face in functie de varsta copilului, participarea la gradinita si de decizia parintilor.

"Odata cu introducerea clasei pregatitoare, invatamantul primar din Romania va avea 5 clase si anume: clasa pregatitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, respectiv clasa a IV-a. In consecinta, copiii nu vor merge mai devreme sau mai tarziu la scoala, ci la aceeasi varsta, la 6 ani, ca si pana acum.

Trebuie doar sa schimbam in mentalitatea noastra ideea conform careia scoala incepe cu clasa I. Transmit tuturor parintilor in mod raspicat ca din anul scolar 2012/2013, scoala va incepe cu clasa pregatitoare. Pe de alta parte, doresc sa precizez ca anul scolar urmator, fiind unul special pentru ca apare pentru prima data clasa pregatitoare, copiii vor putea incepe scoala cu clasa pregatitoare sau cu clasa I, in functie de varsta si de optiunea parintilor", a precizat deputatul.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#invatamant primar, #Marius Gondor PDL, #cinci clase invatamant primar, #legea educatiei nationale , #invatamant primar
Comentarii