Ziare.com

11.000 de note date de un singur profesor, intr-o singura zi, la "Spiru Haret"

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 11:46

   

11.000 de note date de un singur profesor, intr-o singura zi, la "Spiru Haret"
O platforma electronica a Universitatii "Spiru Haret" permite examinarea simultana a sute de studenti de la invatamant la distanta. Desi nu isi vad niciodata studentii, profesorii dau mii de note zilnic.

Recordul absolut il detine Aura Constantinescu, profesoara universitara la Facultatea de Drept a Universitatii "Spiru Haret", care a reusit intr-o singura zi sa examineze si sa semneze pentru 11.000 de note ale studentilor de la invatamant la distanta (ID). La randul sau, profesorul Marin Voicu a dat 9.000 de note intr-o zi.

Sistemul folosit de Spiru Haret pentru examenele de la invatamant la distanta de Spiru Haret permite ca sute de studenti sa fie testati in acelasi timp, chiar daca sunt la sute de kilometri distanta.

Calculatorele se deschid in ziua examenului in toate filialele "Spiru Haret" din tara, studentii intra in sali si dau testul grila in acelasi timp. Calculatorul genereaza tabelele cu studentii care au dat examen, iar secretarele le trimit catre sediul central al universitatii. Aici, profesorii de la fiecare disciplina semneaza notele generate de calculator.

"Computerul genera catalogul cu notele, iar profesorul le semna. Era un chestionar facut de calculator, la care studentii raspundeau prin "da" sau "nu". Daca raspunsurile erau corecte in proportie de 85% nota era de 8,5, iar in functie de anumite raspunsuri din grila eu puneam 8 sau 9.

Inainte de a trece notele in catalog verificam daca numele studentilor corespund cu cele din listele pe care le genera calculatorul. La invatamantul la distanta nu i-am vazut niciodata pe studenti", a spus Voicu Marin, pentru Adevarul.

Departamentul de Control din Ministerul Educatiei a intocmit un Raport privind Universitatea "Spiru Haret" in care se arata ca profesorii care predau Dreptul si-au pus semnatura intr-o singura zi pentru mii de note in cataloagele din anul universitar 2008-2009.

Citeste mai multe despre note Spiru Haret note examen
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3758 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
18 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Evident, practic vorbind, este imposibil sa acorzi 11.000 de calificative intr-o zi, in conditii de minima probitate!

Admitand ca "super-profesorul" are nevoie de numai 10 secunde pentru a verifica, nota si semna fiecare test-grila, deja ar fi necesare mai mult de 24 de ore pentru a le parcurge pe toate!
Bine s-a zis, "fabrica de diplome"!!

 

sa zica mersi...

... ca-i democratie!
ce le-ar face talibanii, astora?!

Taraba universitara plina de profitori si impostori

La toate univ. private calitatea si seriozitatea sunt notiuni lipsite de substanta. Pur si simplu la noi aceste univ. sunt o batjocura. Partea proasta e ca arunca pe piata muncii sute de mii de asa zissi absolventi care habar nu au, dar care poseda "diploma". Nu degeaba se tot dau dupa papusoi aia de la spiru haret cu acreditarea, si urla ca din gura de sarpe ca ei sunt privati, si nu intra sub incidenta Ministreului. NIste ipochimeni, care ar tb. luati la purecat si inchisi daca nu au acreditari serioase. Altfel toate diplomele de la noi vor avea un prost renume in afara,.

aceasta universitate fantoma

fabrica studenti ce vor ramane doar cu hirtia de diploma in mana, iar parintii lor vor plange dupa banii aruncati si de grija copilului lor ce nu'si gaseste de lucru.
Din moment ce'au luat "banul", ce'i intereseaza pe profesorii acestei pseudo universitati ce vor deveni "invataceii" lor dupa "absolvire" ?
Cum sa poata o firma privata sa rezsite concurentei de piata cu asemenea "absolventi" ? Cum zice romanul, "si'ar da singura cu tifla'n cap".
Sa fie aceste "rebuturi" ale invatamantului romanesc ce'i ce vor scoate tara din criza ?
Sa i se spuna lui "mutu"!

 

Din pacate ai o viziune "clasica" a fenomenului

dar multi studenti lucreaza deja fie in politie fie ca functionari publici si "hartia" primita de la S-H ii ajuta sa avanseze ( politistii devin ofiteri , ofiterii inferiori ajung ofiteri superiori , functionarii publici ajung din referenti inspectori s.a.m.d. ) nemaivorbind ca unii , cu sistemul P.C.R. au intrat la Inst. de Magistratura si azi sunt judecatori/procurori . Cei care insa n-au un job si nici pile sau bani sa-si cumpere unul , intradevar isi pierd timpul .

Ia note usor sunt dati afra usor (din serviciu)

Asta este dragi studenti realitatea. Sunteti abonati la Caritasul numit Spiru Haret.

 

examene ....!

poate aveti dreptate...poate nu...Cu ce sunt mai presus celelalte universitati unde stim bine cum se iau examenele...? Cumperi cartea profesorului, sau trebuie sa mergi cu portbagajul plin...si tot asa...Nu stiu cat de corect poate fi acest sistem dar ul lucru e sigur...nu mai are nimeni interesul sa corupa profesorul. Subiectele sunt generate de calculator si nota o pristi in functie de cat faci...Nu mai poate el sa-ti dea nota in functie de alte criterii...atentii...etc.

 

I-auzi, ia!

Subiectele NU sint generate de calculator. Ala nu e in stare sa faca asa ceva. Intrebarile si raspunsurile sint scrise tot de un om. Eventual, calculatorul alege aleatoriu subiectele pentru un test...
Si, daca asta e sistemul, la ce-ti mai trebuie profesori? Numai ca sa "semneze" in dreptul notei?
Inca una - doar testele grila se pot da asa! Asta inseamna subiecte la care se poate raspunde simplu si relativ scurt. Asta inseamna ca treci examenul invatind poezia.
Suna a bani aruncati in vint...

examen

asta insemana ca trebuie sa citesti cursurile ca sa poti raspunde la aceste intrebari... altfel cum ai putea trece de aceste examene.

Cat timp iti ia sa semnezi de 11.000 de ori?

O zi? Nu cred.

sa iti explic...

rolul profesorului este printre altele sa ii pazeasca pe studenti sa nu copieze. Daca toti acesti studenti au dat examenele de acasa cu cartea pe masa logic astea nu sunt examene. Defapt aceasta este problema: rolul examenului este de a reflecta cunostintele elevului nu de a citi din carte un raspuns si de a raspunde la grila. Problema acestei scoli este ca oricine se poate uita in carti nestingherit de la el de acasa ca doar nu il pazeste bine. A veni si a ne spune ca asta este scoala insulta inteligenta oricui.

ex

nu stiu daca sunt informat bine...dar am inteles ca examenul nu se pot sustine de acasa ci numai in salile amenajate ush...cate carti sa iei la tine sa poti gasii raspunsurile in numai cateva zeci de minute?

Mishu...

examenele nu se dau din sali ale USH ci exact de acasa. Iar daca nici cu cartile pe masa nu gasesti raspunsurile la un chestionar...sa fim seriosi..

ce facultate ai facut...

sau altfel spus asa ai facut tu in facultate? ca eu am facut doua facultati de stat in orase diferite si n-am dat un ban sau altceva pentru a aranja vreun examen. asa ca las-ma cu Spiru Haret. si apropo, in fiecare an vad studenti de-ai lor care cauta oameni sa le rezolve suta de intrebari pt examen... deci...

Si inca o data...

@ mishu din regat - se presupune ca a fi student e ceva mai mult decit sa reciti ca papagalul ce ai citit in carti; inseamna sa poti face sinteze, sa ai idei proprii si sa emiti judecati de valoare. Asta nu se poata evalua prin teste grila.

@tarabostes5 - oricit s-ar feri ei de acreditare nu au cum sa o evite daca mai vor sa ramina in functiune. In Romania functioneaza sistemul european in care diplomele sint emise de ministerul educatiei si au antetul ministerului - de aia sint verificate toate universitatile periodic. E legat si de conditiile de recunoastere internationala.

 

Toti tilicii

....scriu aici povesti despre SPIRU.Sunt licentiat de la SPIRU,cine crede ca poate retine 300 de raspunsuri e fie GENIU,dar mai sigur este ***.Daca nu cunosti materia esti terminat,ai 4-6 variante de raspuns care sunt asemanatoare,la noroc nu tine.In 30-60 de minute cit dureaza examenul,in sala cu 2-4 supraveghetori basca camerele web, nu poti misca, nu ai cum,doar daca vrei sa mai platesti iar examenul la anul. Platforma de examinare nu stie decat varianta CORECTA ,nu e om sa tina cont ca ai dat un raspuns partial bun.NU PRIMESTE EUROI,NICI NURI,NICI INFLUENTA.Vreti sa fiti cu creta la tabla iar,mergeti fratilor pe sistemuul de S T A T.

 

Un dezastru aceasta evaluare la Universitatea SH

Ar trebui sa acordati mai mult spatiu si timp evaluarii scandaloase care se face la aceasta universitate, unde computerele nu functioneaza, profesorii sunt complet deazinteresati de acest aspect, iar secretarele sunt isterice pentru ca sunt depasite de situatie. Victimele sigure sunt studentii care platesc multi bani ca sa vada cum nu functioneaza aceaste computere, cum cunostintele sunt masurate in numarul de minute in care reusesti sa dai un raspuns (ca la un concurs TV)la grilele prezentate si cum textele in limba romana sau straina au greseli de lexic si gramatica.

 

Universitatea "Spiru Haret" ar trebui desfiintată!

O spun, cu părere de rău,
că majoritatea absolventilor de "Spiru Haret"
sunt inculti si agramati.

Prin invătare se dobandesc si se sedimentează noi cunostinte si comportamente,
prin care se formează si se dezvoltă sistemul de personalitate al individului uman.
Insă, prin testele grilă pe computer,
ofere studentilor inaintea oricărui examen,
studentul reproduce mecanic, nerational,
exact ca in stadiul incipient al scolarizării.
Legislatia prea permisivă a adus acestor studenti
numai dezavantaje.
In viitorul apropiat,
diplomele obtinute la această Universitate,
vor fi nule.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor