Academicianul Mircea Malita, Diploma de excelenta pentru contributii aduse invatamantului

Joi, 21 Februarie 2013, ora 16:24

   

Academicianul Mircea Malita, Diploma de excelenta pentru contributii aduse invatamantului
Academicianul Mircea Malita a primit, joi, Diploma de excelenta pentru contributiile deosebite aduse invatamantului romanesc, din partea Ministerului Educatiei Nationale.

Diploma i-a fost oferita de ministrul Educatiei, Remus Pricopie. La festivitate a fost prezent si ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, se arata intr-un comunicat remis presei.

Academicianul Mircea Malita a fost ministru al Invatamantului in perioada februarie 1970 - octombrie 1972. De profesie matematician, Mircea Malita a fost recunoscut in lumea academica, dar si in cea a diplomatiei, unde s-a facut remarcat prin activitatea sa de ambasador al Romaniei in SUA si Elvetia.

Ministrul Remus Pricopie a punctat noutatile pe care Mircea Malita le-a adus in timpul mandatului sau.

Astfel, academicianul este cel care a permis infiintarea claselor de limbi straine, precum cele de rusa, germana, franceza si engleza, dar si a liceelor de informatica si a catedrelor de informatica din facultati.De asemenea, in mandatul sau, s-a infiintat la Bucuresti Centrul European de Invatamant Superior pe langa UNESCO. Un fapt inedit pentru acea perioada, ministrul Malita a initiat primul mare seminar international in domeniul prospectologiei, "Science of Future", care s-a desfasurat in Romania.

La randul sau, Mircea Malita a vorbit despre importanta construirii politicilor publice pentru binele comun, subliniind ca, inainte de toate, rolul fundamental al educatiei este acela de a crea cetateni. De asemenea, domnia sa a marturisit ca s-a ghidat in mandatul sau avand in minte personalitatea remarcabila a lui Spiru Haret care "a fost un noroc pentru invatamantul romanesc".

Mari politicieni romani: Spiru Haret, reformatorul societatii romanesti

C.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2529 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Alan Ritzi
rank 4
Probabil ca se refera la contributiile aduse invatamintului...
cind era ministru pe vremea lui ceausescu, acum oricum nu se mai invata nimic in scolile noastre transformate in tabloide...
DR.STRANGELOVE
rank 5
Tot un dreakk.
Astazi se face imbecilizarea prin tabloide pornografice iar atunci se faceau spalari la creier proletcultiste.
helios
rank 1
Pe asta ce nu lati impuscat ca doar era complice,,,
toti criminali ai unui regim criminal,,,,sau nu va duce capul,,pe complici ii rasplatiti,asa sa format o natie cu mai multe fetze,,,caracterul se cultiva,,recompensa va fi pe merit,,nu mai scapati de datorii va adinciti in ka,,kat pacat de copii ca le taiati sansele,,,,,hahahahaha
helios
rank 1
un fost comunist notoriu doamne ce tzra de
nemernici cu un popor de ka,,kat,,,neam de trdatori,,ii zeificati pe toti cei ce au sprijinit un regim criminal,,,nu e alceva dechit un venerabilul criminal,,,,
petrache
rank 5
Surpriza
M-a surprins faptul ca este academician. Banuiesc ca au fost apreciate in mod deosebit lucrarile facute in colaborare. Atunci nu luase asa avant plagiatul.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Au plecat ceausistii lui Boc
si au venit nomenclaturistii lui Ponta. Se reia procesul de decorare si omagiere a tuturor dinozaurilor comunisti, de parca Romania ar fi stat in loc fara bolsevici.
helios
rank 1
vezi ce patesti daca ii mustruluiesti pe comunisti,,,,
tzara a ramas comunista au schimbat doar blazonul,,,hahaha
dragos_66
rank 5
E usor sa arunci cu piatra
Dl. Academician Mircea Malita a fost ministru al invatamantului intre 1970 si 1972 ani de varf ai invatamantului romanesc si in afara de niste sedinte formale de UTC nu se facea nicio indoctrinare. Domnia sa a fost si membru al Clubului de la Roma ,o organizatie care a tras semnale de alarma disperate asupra cresterii inegalitatii in lume ,a cresterii necontrolate a populatiei si a reducerii resurselor.
helios
rank 1
Parca era teorie nazista,,,,
cu controlul populatiei,,,si ei practicau inmultirea romanasilor femeile faceau avorturi,,credeam ca au trecut comunistii la catholicism,,,,,
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor