Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Autoritatile promit ca termina la timp renovarea scolilor din Capitala

Miercuri, 06 August 2008, ora 17:18
1003 citiri
Autoritatile promit ca termina la timp renovarea scolilor din Capitala

Cu cinci saptamani inainte de inceperea noului an scolar, reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si edilii de sector sustin ca lucrarile de reamenajare a scolilor si gradinitelor vor fi incheiate la timp, pentru a putea primi elevii si prescolarii pe 15 septembrie.

In prezent se lucreaza in 153 de scoli, ceea ce reprezinta 33% din totalul unitatilor de invatamant din Capitala. La 85 de scoli, lucrarile sunt finantate din fondurile consiliilor locale, iar la restul de 68, din bugetul Ministerului Educatiei, informeaza Realitatea Tv.

Potrivit ISMB, singurele probleme sunt la scolile incluse in programul de finantare din fonduri de la Banca Europeana de Investitii (BEI), unde unele lucrari stagneaza de multi ani.

"Datorita faptului ca, in fiecare an, am facut reparatii in scolile din sector, in 2008 nu am avut lucrari majore si vom termina la termen. In ultimii patru ani am investit 40 de milioane de euro, marea majoritate a fondurilor fiind din bugetul local", spune primarul sectorului 3, Liviu Negoita.

In sectorul 1, aproape 100 de unitati de invatamant au fost amenajate in cursul acestui an, iar la 30% dintre ele se lucreaza in prezent. Totalul fondurilor alocate in anul 2008 pentru lucrarile de reamenajare este de aproape 138 de milioane de lei.

In sectorul 2 au fost finalizate mai mult de 50% dintre lucrarile de modernizare a scolilor si, pana la sfarsitul lunii august, toate unitatile de invatamant vor fi gata pentru inceperea noului an scolar. Suma alocata pentru reparatii se ridica la 16 milioane de lei.

In sectorul 4 a fost facut, la inceputul lunii iulie, un raport privind starea lucrarilor de reparatie a scolilor, din care rezulta ca lucrarile avanseaza cu greutate.

Ministerul Educatiei nu stie, in schimb, ce scoli au nevoie de reparatii si care este bugetul alocat acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

30 de formule-cheie pentru testul național de matematică: ghid de buzunar pentru absolvenți
30 de formule-cheie pentru testul național de matematică: ghid de buzunar pentru absolvenți
Importanța și pregătirea Testarea Națională la matematică reprezintă o etapă cheie în dezvoltarea academică a fiecărui elev din România. Această evaluare joacă un rol crucial în...
Familiile cu copii din regiunea Harkov, evacuate forțat de autorități din cauza bombardamentelor rusești
Familiile cu copii din regiunea Harkov, evacuate forțat de autorități din cauza bombardamentelor rusești
Autorităţile din regiunea Harkov (estul Ucrainei), care a fost puternic lovită de bombardamente ruseşti, au ordonat evacuarea forţată a familiilor cu copii din 47 de sate din apropierea...
#renovare, #autoritati, #scoala, #invatamant, #an scolar, #reparatii , #invatamant