Big Brother in Regie - 129 de camere de supraveghere

Marti, 02 Septembrie 2008, ora 11:16
2758 citiri
Big Brother in Regie - 129 de camere de supraveghere

Studentii cazati in campusul sudentesc Regie, al Universitatii Politehnica din Bucuresti (UPB), vor fi supravegheati incepand din aceasta toamna 24 de ore din 24 prin intermediul camerelor video recent instalate.

Mai mult, daca vor dori sa intre cu masinile personale in complexul studentesc acestia vor fi nevoiti sa se inscrie si sa achite locurile de parcare, plata pentru studenti si profesori urmand sa ajunga la circa 30-35 de lei pe an, scrie Evenimentul Zilei.

"Bucurestenii care nu stau in campus nu vor mai putea intra in incinta de la 1 octombrie sau vor fi nevoiti sa achite taxe foarte mari", a mai anuntat rectorul UPB, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Conducerea UPB a explicat ca masurile luate fac parte dintr-un plan mai amplu, realizat pentru siguranta tinerilor. Camerele de supraveghere au rolul de a filma orice incident in care sunt implicati studentii cazati in Regie, dar si pe cei care vin din afara si care pot perturba linistea publica.

Se pare ca programul a inceput deja sa dea rezultate. Astfel, de cand au fost introduse camerele video, hotii nu mai au curajul sa escaladeze geamurile pentru a fura din camerele de camin, iar cei cazati in P-uri se rusineaza sa-si mai arunce gunoaiele pe fereastra. "Primul efect vizibil a fost ca studentii, cazati in proportie de 85% pe timp de vara, nu mai arunca pe geam", a precizat Mihnea Costoiu, directorul general al UPB.

"Cele 129 de camere sunt montate deocamdata doar in exerior si la intrarile in camine, dar, in cazul in care tinerii vor continua sa distruga spatiile comune, vom pune si in interior", a adaugat directorul general.

Pana in prezent au fost montate in complexul studentesc 126 de camere video, monitorizate nonstop de catre un reprezentant al Politehnicii si de catre unul al politiei din campus. "Inainte de montarea supravegherii, erau pana la zece furturi din camere pe saptamana. Acum nu prea mai sunt", a completat Costoiu.

Conducerea UPB a montat sase camere de supraveghere si in caminul Leu al Politehnicii si intentioneaza sa puna sisteme video si in zonele de cursuri.

Mihnea Costoiu a precizat ca, totodata, in fiecare dintre cele 4.200 de camere ale caminelor UPB au fost montate interfoane, iar accesul studentilor se face pe baza unor cartele magnetice.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Gestul făcut de un polițist care a găsit o geantă în care se aflau circa 15.000 de euro, în parcarea unui centru comercial
Gestul făcut de un polițist care a găsit o geantă în care se aflau circa 15.000 de euro, în parcarea unui centru comercial
O geantă în care se aflau circa 15.000 de euro a fost observată, pe o bancă din parcarea unui centru comercial din Piteşti, de un poliţişt care era la cumpărături. El a reuşit să o...
Ciolacu afirmă că România nu va ieși cu ”niciun milimetru” din coordonatele financiare stabilite cu CE: Nu mărim taxele
Ciolacu afirmă că România nu va ieși cu ”niciun milimetru” din coordonatele financiare stabilite cu CE: Nu mărim taxele
Marcel Ciolacu, premierul României a declarat marţi, 27 februarie, la AmCham CEO Business Forum, că vine cu o promisiune în faţa investitorilor străini, şi anume că nu măresc taxele și nu...
#supraveghere, #regie, #studenti, #camin, #parcare, #taxe, #camere video , #invatamant