Brambureala in Educatie: Profesorii pregatesc un boicot

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 09:27
2144 citiri
Brambureala in Educatie: Profesorii pregatesc un boicot

Pe zi ce trece, invatamantul romanesc se confrunta cu tot mai multe probleme. Alianta Colegiilor din Romania acuza Ministerul Educatiei ca adanceste criza in invatamant daca nu modifica bacalaureatul. Intre timp, profesorii strang semnaturi pentru boicotarea anului scolar.

Colegiile si liceele nationale care au mai bine de 100 de ani vechime solicita Ministerului Educatiei sa schimbe sistemul de evaluare a elevilor, informeaza Cotidianul.

"Criza din educatie este cauzata in primul rand de proasta administrare a examenelor si, nu in ultimul rand, de negasirea unor forme viabile de evaluare, acesta fiind cazul tezelor cu subiect unic, modalitate de evaluare complet nerelevabila.

La bacalaureat probleme au fost ridicate de publicarea subiectelor, prin care s-a ajuns la compromiterea evidenta a probelor de evaluare", se arata intr-un memoriu al Aliantei Colegiilor Centenare (ACC) trimis catre Ministerul Educatiei si Parlament.

Astfel, colegiile solicita lansarea unei discutii pe tema bacalaureatului care sa se organizeze diferentiat pe licee tehnologice si vocationale, respectiv teoretice.

Totodata, Alianta afirma ca elevii din clasele a VI-a sau a VII-a si a VIII-a ar trebui sa dea un singur test anual multidisciplinar. Adica un test alcatuit din 3-4 discipline, romana, matematica si alte discipline, prin care sa li se evalueze competentele de baza la o singura intalnire. Acesta ar trebui sa fie criteriul de selectie la liceu, care ar simplifica mult lucrurile.

Intre timp, prima rectificare bugetara in minus de la Educatie a declansat referendumul cadrelor didactice pentru boicotarea anului scolar, potrivit Gardianul.

Ministrul Ecaterina Andronescu a avut o intalnire particulara cu premierul Boc in care a spus ca vom deveni o tara de analfabeti din cauza FMI.

"Poate pentru ministrul Educatiei, pentru membrii cabinetului Emil Boc, pentru premier este o mare realizare ca aceasta lege sa fie pusa in aplicare de la 1 ianuarie 2010.

Pentru angajatii din invatamant nu inseamna decat o incalcare a Constitutiei Romaniei, a legilor votate de catre parlamentari, a angajamentelor asumate de catre presedintele Traian Basescu", a fost reactia presedintelui executiv al Federatiei Sindicatelor "Spiru Haret", Marius Nistor, imediat dupa aprobarea rectificarii bugetare de catre Guvern.

El a mai subliniat ca Federatia va declansa zeci de mii de proteste la nivel national prin care spera sa castige drepturile salariale de la 1 octombrie 2008, asa cum e stipulat prin Legea 221.

Toate federatiile sindicale pe ramura - FSLI, Spiru Haret, FEN si Alma Mater - au confirmat ca se afla in plina desfasurare un referendum declansat pentru pornirea unor forme de protest, incepand cu un miting, urmat de boicotarea examenelor nationale si de greva generala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
S-a găsit rezolvare pentru diferențele de notare la grilele de la exameul de Evaluare Națională. Ligia Deca, ministra Educaţiei, a anunţat duminică, 21 aprilie, că soluţia tehnică pentru...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#profesori boicotare scoala, #bacalaureat modificat, #Ministerul Educatiei , #invatamant