Ziare.com

Capitala: Doar 14 centre de bacalaureat au fost monitorizate video

Luni, 18 August 2008, ora 15:29

   

Capitala: Doar 14 centre de bacalaureat au fost monitorizate video
Numai 14 dintre cele 20 de centre de examen aveau, luni, in prima zi de examen, camere video, desi Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) anuntase ca a doua sesiune a bacalaureatului se va desfasura, in Capitala, in liceele dotate cu supraveghere video.

"Din pacate, pentru ca majoritatea scolilor sunt in reparatii, nu am putut organiza bacalaureatul in liceele dotate cu camere video, asa cum ne propuseseram. Vom vedea insa ce se intampla in cele 14 scoli unde exista supraveghere video si, poate, la anul, vom avea astfel de sisteme in toate centrele de examinare", a declarat inspectorul general scolar, Stelian Fedorca, informeaza NewsIn.

Camerele video nu au fost montate in clase, ci pe holuri, scopul lor initial fiind sporirea sigurantei elevilor. Singura scoala dotata cu supraveghere video in clase este Scoala nr.110 "George Toparceanu", situata intr-o zona periferica a Bucurestiului.

Potrivit ISMB, efectele sustinerii examenelor in scoli cu supraveghere video pe hol se vor vedea la probele scrise, cand elevii nu vor mai iesi din clase.

"Asa vom vedea daca sunt elevi care ies de mai multe ori la baie, iar asta pentru a se inspira, la fel de des, din fituici ascunse", a precizat inspectorul care se ocupa, anul acesta, de organizarea bacalaureatului, Sergiu Moga.

La Colegiul "George Cosbuc", elevii care au participat, luni, la prima proba din sesiunea a doua de bacalaureat (limba si literatura romana, oral) nu s-au aratat impresionati de prezenta camerelor video si considera ca daca acestea sunt instalate pe holuri nu ajuta in niciun fel la combaterea copiatului in salile de examen.

Dupa prima sesiune a Bacalaureatului 2008, ministerul a fost acuzat, in repetate randuri, ca a organizat defectuos acest examen si, implicit, a facilitat copiatul. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat, insa, ca "s-au luat masuri drastice de securitate si au fost eliminati din examen 268 de elevi, pentru ca au fost prinsi copiind, precum si profesorii care au inchis ochii la cei care copiau".

Probele orale ale sesiunii a doua de bacalaureat vor continua, marti si miercuri, cu limba si literatura materna, respectiv limba si literatura moderna, iar prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana, va avea loc joi, 21 august.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1060 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor