Centrele FasTracKids stimuleaza creativitatea si imaginatia celor mici

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 09:37
2249 citiri
Centrele FasTracKids stimuleaza creativitatea si imaginatia celor mici

Cinci centre din tara au adoptat un program educational pentru copiii intre 2 si 8 ani, care stimuleaza imaginatia acestora si combate invatarea "pe de rost".

Este vorba despre programul de vara FasTracKids, care foloseste talentul si creativitatea copiilor, in loc de memorarea mecanica. Cursurile sunt in sistem after-school, destinate micutilor intre doi si opt ani, dureaza 1-2 ore pe saptamana, timp de doi ani, si costa 90 de euro pe luna, scrie Cotidianul.

Programa este predata cu ajutorul videoproiectorului, touchscreenului, computerului si camerelor de filmat, care inlocuiesc tabla si plansele obisnuite.

Sistemul este copiat dupa cel folosit in celebrele universitati Harvard si Oxford, spun organizatorii. In decursul celor doi ani, copiii parcurg 12 teme: astronomie, arta si teatru, biologie, comunicare, creativitate, economie, literatura, matematica, scopuri si obiective in viata, stiintele naturii, stiintele pamantului, tehnologie. Parintii sunt incantati ca programul reuseste sa trezeasca interesul celor mici mai mult de o ora.

"Ultimele studii realizate in domeniul neurobiologiei arata ca pana la 50% dintre conexiunile interneuronale ale creierului uman se formeaza pana la varsta de 5 ani, iar restul, pana la 80%, se formeaza pana la 8 ani", a explicat Mihai Ganj, directorul general al FasTracKids Romania, cel care a introdus progamul in Romania.

In prezent exista centre FasTracKids in Timisoara, Brasov si alte trei in Bucuresti (Piata Alba Iulia, Tineretului si Dorobanti). In curand vor fi deschise in Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu si Tulcea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#FasTracKids, #copii, #after school, #creativitate, #imaginatie, #program , #invatamant
Comentarii
Q
Q
rank 1
de ce nu scrieti despre pozitia fata de creationism a "metodei"???