Centru de meditatii pentru elevi, in premiera la Suceava

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 15:31
3528 citiri
Centru de meditatii pentru elevi, in premiera la Suceava

La Suceava s-a deschis in urma cu doua luni primul centru de meditatii pentru elevi, unde atat copiii din ciclul primar sau gimnazial cat si liceenii au posibilitatea sa vina la meditatii, la orice materie de studiu din programa curriculara si nu numai.

Mentor Center este un centru specializat de pregatire a elevilor, un centru unic in Suceava, unde sub supravegherea unui invatator, cei mici isi efectueaza temele pentru a doua zi, scrieMonitorul de Suceava.

Ideea a fost imprumutata din Grecia si a fost pusa in practica de catre Nicos Papanicolau, un grec, nascut la Suceava si provenit dintr-o familie mixta, cu mama romanca si tatal elen.

"Timp de sase ani, in Grecia, am frecventat un asemenea centru, si am invatat limba engleza. Am preluat ideea din Grecia, si am adus-o la Suceava", a spus Nicos Papanicolau.

Acesta a mai explicat ca in Grecia, exista astfel de centre in aproape toate cartierele, "oamenii au incredere si apeleaza la servicii specializate de meditatii".

"Mentor Center nu trebuie confundat cu un after-school, pentru ca nu este vorba de asa ceva. La noi, elevii vin strict pentru meditatii la anumite materii sau pentru a-si face temele pentru a doua zi de scoala, si stau maxim doua ore, in timp ce la un after-school, elevii iau masa, dorm si isi fac lectiile", a precizat Nicos Papanicolau, directorul centrului.

Pregatirea se face la orice materie de studiu din programa scolara cu profesori calificati, activi in invatamant si cu rezultate bune cu elevii.

Elevii care vin la pregatire la Mentor Center lucreaza efectiv ca la o meditatie in particular, cu un profesor calificat. Activitatea se desfasoara in spatii moderne, in grupe de maxim patru elevi, formate din scolari cu acelasi nivel de pregatire si la aceeasi materie.

Pregatirea elevilor se realizeaza in cadrul unor sedinte de cate doua ore, iar meditatiile se pot face la un interval stabilit in functie de preferintele si posibilitatile elevilor si parintilor lor.

"Exista sedinte bisaptamanale, se poate opta si pentru o singura meditatie pe saptamana, sau pentru sedinte distincte, dupa necesitatea fiecarui participant", a mai spus Nicos Papanicolau.

Pregatirea elevilor este atent supravegheata, iar absenta unui copil de la meditatie este imediat adusa la cunostinta parintilor. De asemenea, in cel mai scurt timp, fiecare parinte va putea vedea online cum decurge pregatirea copilului sau la Mentor Center.

"Vom introduce un sistem electronic cu camere prin intermediul caruia orice parinte va putea, accesand site-ul nostru, sa urmareasca online cum decurge meditatia sau efectuarea temelor la centru", a spus Nicos Papanicolau.

In ceea ce priveste tarifele practicate de Mentor Center, Nicos Papanicolau a tinut sa precizeze ca sunt sub pretul pietei de meditatii din Suceava.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...