Articol citit de 29093 ori
De reținut din articol: "Tara a facut o prioritate din educatia
... timpurie de inalta calitate", scriu jurnalistii britanici. La noi, politicienii au făcut o prioritate din a ține poporul in sărăcie, in promiscuitate, și de aici pornesc toate celelalte rele. La noi, nimeni nu dă doi bani pe carte, pe omul invățat.
Un popor mic si destept. Fac tot ce trebuie.
Toata administratia lor e facuta cu Internetul. I-au copiat pe Finlandezi pentru sistemul de invatamint. Au eliminat toate gioarsele de tip Dragnea. Au stofa de nordici, si nu de manelisti sudisti cu creier de gaina si apucaturi golanesti.
In Romania in afara de africani cine vrea sa traiasca ?
Subiectul articolului este altul si anume educatia copiilor dar romanii sint recunoscuti prin necivilizatia lor.
Japonezii, chinezii, americanii muncesc din greu si au realizari. Romanii vorbesc mult la telefon sau intre ei si distrug totul in jurul lor, acum fug disperati din tara ca ...sirienii!
"Astfel, avem astazi traditia studiului intensiv,invatam multe ,
multe ore pe zi"Ei cum se impaca asta cu reducerile cerute de romani????Mai oameni buni fara munca multa si sacrificii nu se obtin rezultate!Si la scoala si in sport ,oriunde !EX ,gimnastica feminina !Amin!
Hollywood-ul este cea mai puternica unealta de pe glob in a
distruge educatia copiilor. Aceasta unealta are restrictii in anumite tari ca China, Rusia, Belarus, Estonia etc.
Funeriu
Funeriu a mutat ultima clasa de gradinita la scoala (ceea ce Estonia si Finlanda nu fac, copiii incep la 7 ani acolo). A inchis niste scoli rurale (probabil proaste, dar facand asta a taiat accesul la educatie al unor copii). A taiat salariile profesorilor (sau cel putin a acceptat acest lucru). A taiat, precum Ceausescu, accesul la revistele de specialitate internationale pentru universitarii romani.
Insa a cautat sa promoveze competenta in universitati, punand conditii de performanta - publicarea in jurnale recunoscute, etc. Cam greu dupa ce le-ai taiat salariile si accesul la revistele de specialitate in care trebuie sa publice.
RO ..tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale
Competitiv Vest ...Cariera tehnica Top ...sec.xxi
...Test puntea magarului ...licee elita ...profil-mate-INFO ...IT-Vianu & co
...pc-performant ...win.10
...game Car @ ... http://oportun.3x.ro/race/race.html
...game Aircraft ... http://oportun.3x.ro/air/air.html
...game Tanc @ ... http://oportun.3x.ro/tanc/tanc.html
Se poate :)? ...tocilari batuti in cap ...ochelari de cal
votati ca fraierii
...succes
...
Foarte simplu
Reforma educatiei (si nu numai) trebuie inceputa cu reforma parlamentului Romaniei care ar trebui sa defineasca meseria de parlamentar si criteriile stricte pe care trebuie sa le indeplineasca un individ care doreste sa devina candidat la parlamentul Romaniei !
Astfel vom elimina analfabetii functionali si borfasii impinsi de partide in parlament !
Al doilea pas este stabilirea acestor reforme pe termene lungi de 10-20 de ani in urma consultarilor dintre ABSOLUT TOATE partidele din Romania si a acordului toal al acestora !
Cat timp, din 4 in 4 ani se schimba legislatiile in domeniu in functie de partidele care vin la putere Romania va stagna !
Din pacate, aceste lucruri trebuiau facute din 1990 deoarece sunt de durata.
Daca vor fi incepute astazi (desi ma-ndoiesc ca exista vointa politica) se vor vedea rezultate palpabile peste 20-30 de ani ! Ma simt ca Brucan !
Interesant - este un alt nivel al civilizatiei
Daca in Ro nu ar mai exista evaluari - scoala din Ro ar disparea.
Elevii pusi sa aleaga intre a invata si a pierde timpul cu jocuri si TV ... - nivelul de civilizatie isi spune cuvantul!
In schimb elevii din zone precum SUA sau Anglia sunt precum cei din Ro. Se pare ca civilizatia "apune" in anumite tari si "rasare" in altele ! Istoria ne arata ca nu se intampla pentru prima data acest lucru.
Foarte simplu
Orban ar trebui sa-l aduca pe Funeriu la conducerea Ministerului Educatiei !
A fost singurul ministru care a incercat sa duca educatia intr-o directie corecta !
"Așa cum știți, eu sunt mai orientat pe soluții, nu povești. Așa că propun să fie date aceleași teste *** profesorilor. Veți avea o mare surpriză. Ar trebui evaluați toți profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reușesc nici atunci... asta e. In loc de miliarde date oengeurilor de apartament mai bine am face un moment zero al reselecției profesorilor... I.mbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universitățile iar acum a ajuns la clasă și schimonosește mințile copiilor noștri", a scris fostul ministru pe Facebook.
China, Rusia, Belarus,..
serios ? Astea sunt exemple de tari in care ai vrea sa traiesti ? Si ... "Ca Chi....na" ? :-)
"Estonia a inceput sa-si cladeasca sistemul de invatamant dupa
obtinerea independentei fata de Rusia" - Estonia și-a obținut independența față de URSS, nu față de Rusia! Boris Eltan, liderul Rusiei, pe atunci și ea republică sovietică, a avut un rol decisiv in obținerea independenței Estoniei și mai tarziu in desființarea URSS
https://news.err.ee/103039/yeltsin-monument-proposed-in-tallinn
Datul vinei pe profesor a ajuns sport național!
Asta a fost singura soluție găsită.S-a mărit nota examenului de definitivare. De la 6 au ridicat-o la 7, apoi la 8.S-au imbunătățit ceva?!?!Apropo de evaluarea profesorilor:cine are curiozitataea să se uite pe rezultatele examenelor de titularizare din ultimii ani, va observa că la limba romană sunt județe fără niciun post titularizabil și cu cate 4-5 candidați care au peste nota 9. Pentru o astfel de notă trebuie să inveți pe rupte.Ei bine, oamenii ăștia abia capătă un post pe un an, pe perioadă determinată. De aceea mulți s-au lăsat lehamite și au plecat din sistem. Si totuși, deși sunt profesori foarte bine pregătiți, rezultatele *** sunt extrem de slabe. Pentru că profesorii, oricat ar fi de bine pregătiți, sunt OBLIGAȚI să predea după programa făcută de minister.La romană trebuie să predai diftong, triftong,hiat,10 feluri de pronume, verbul cu vreo 8 moduri,3 diateze,conjugări, etc, cazurile substantivului (numai cel acuzativ are in jur de 20 și ceva de funcții sintactice), concesive, condiționale și multe altele. Ori toate aceste noțiuni nu se regăsesc in testele ***. Orice control/inspecție vine in școală, intreabă de rezultatele de la examenele naționale. Singurii care fac rapoarte, pregătiri suplimentare și dau explicații pentru rezultate sunt cei care predau obiectele de examen. In rest...nu e nimeni vinovat de nimic.Un absolvent de gimnaziu trebuie să știe toate valorile morfologice, dar nimeni nu-l intreabă unde-i capitala țării sau cine sunt vecinii Romaniei. Ar trebui să se stabilească clar: care sunt prioritățile, ce se dorește, ce se evaluează. De 3 ani de cand s-a schimbat programa,cei de la I.S.E.și de la C.N.E.E. nu au fost capabili să facă o programă pentru Evaluarea Națională 2021.
...
atunci cind vorbim despre copii si despre tineri, sistemul de invatamant ar trebui sa fie mai mult decit se presupune ca e, pentru ca el ar trebui sa fie capabil sa disponibilizeze o ecuatie de miscare pe care tinerii sa o infieze cu placere, prin urmare mai inainte de orice el, sistemul de invatamant, ar trebui sa fie capabil sa le umple tinerilor toata ziua.
...
in Coreea de sud sistemul de invatamant e un mod de viata al tinerilor, care pleaca la scoala dimineata si se intorc acasa noaptea, la scoala avind la dispozitie tot ce au nevoie pentru a invata cu placere, pentru a petrece timp cu folos si cu placere.
lumea mare se schimba din temelii.
cum ar putea un sistem de invatamant ca al nostru sa sustina o dinamica a ro situata la un nivel de dezvoltare care fix pe vremurile astea se defineste,
dar despre care se stie ca va schimba lumea mare din temelii,
doar guvernantii nostri stiu.
este imposibil ca sistemul de invatamant romanesc sa scape de o reconstructie din temelii, pentru ca procesul e unul implacabil.
intrebarea fundamentala este: reformam sistemul de invatamant din temelii, astazi?
...sau asteptam sa l reformeze din temelii altii, dupa care mai asteptam sa vedem care dintre ele are si succes, dupa care il si implementam,
dovedind inca o data ca sintem dezinteresati in a identifica tendinte, ba chiar in a le defini, identificind de fapt valul pe care lumea mare se da, pe vremurile astea.
redefiniti din temelii sistemul de invatamant, declarindu-l pe cel actual incapabil.
formarea noilor generatii are nevoie de antrenament al mintii, dar in fix egala masura si de antrenament al inimii, iar masura care se cere e...plenar.