Eleva agresata si jignita fiindca nu a dat bani la fondul clasei (Video)

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 18:28

   

Eleva agresata si jignita fiindca nu a dat bani la fondul clasei (Video)
O comisie alcatuita din profesori de la Liceul "M. Kogalniceanu" din Vaslui si inspectori scolari va deschide o ancheta in cazul unei eleve de clasa a XI-a care sustine ca a fost agresata si jignita de catre profesorul diriginte pentru ca parintii ei nu au fost de acord sa duca bani la fondul clasei.

"Vom intemeia o comisie la nivelul liceului, care va discuta cu ambele parti, va arata apoi concluziile, iar profesorul se va putea apara, la final. Nu putem spune acum exact motivul, fiecare isi sustine propria declaratie. Exista un fond al scolii, elevii aduc cate 30 de lei, in doua rate, din care facem imbunatatiri si premiem elevii buni.

Nu putem spune acum daca elevii au fost obligati sa aduca bani pentru jaluzele. Exista astfel de incidente, problema este sa ne pastram calmul si sa le solutionam in alt mod, nu asa", a declarat directorul Liceului Mihai Kogalniceanu Vaslui, Angela Dobre.

Parintii elevei au sesizat conducerea scolii, sustinand ca au contribuit an de an pentru achizitionarea de birouri, aer conditionat si tabla, iar acum eleviilor li s-au cerut bani pentru jaluzele.

"Am dat 30 de lei pentru tabla, apoi 120 de lei pentru birouri, 100 de lei pentru aer conditionat si acum au cerut 87 de lei pentru jaluzele. I-am explicat domnului diriginte ca nu putem sa participam, ca traim dintr-un salariu de 600 de lei si am doua fete la scoala.In momentul cand ne-am opus la suma asta, deja la doua zile, iata reactia: a bruscat-o are mana vanata, cum a strans-o, a facut-o nesimtita si proasta, i-a spus ca invatamantul obligatoriu este de zece clase si sa nu mai vina la scoala. Nu este normal ca un cadru didactic sa aiba asemenea comportament", a afirmat Despina Tanase, mama elevei.

Dirigintele, profesorul de franceza Alexandru Mata, considera ca totul este o campanie de denigrare declansata impotriva sa. El nu recunoaste ca ar fi solicitat bani pentru jaluzele, ci doar pentru fondul clasei, cu aprobarea conducerii scolii.

Profesorul acuzat: "Probabil voi primi o mustrare"

"S-a constituit o comisie de ancheta, iar eu am vorbit cu avocatii mei. Daca se va continua calomnierea mea, voi rezolva in instanta. Nu cred ca mi se poate intampla ceva, nu sunt recidivist si probabil voi primi mustrare. Desigur, comisia trebuie sa aiba argumente solide, nu declaratia unei mame analfabete si a unei eleve care abia citeste", a afirmat profesorul Alexandru Mata.

Conducerea liceului spune, insa, ca eleva are rezultate bune la invatatura.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) au afirmat ca asemenea atitudini nu trebuie acceptate in scoala si ca profesorul a comis un abuz.

"Este exclus ca asemenea atitudini sa fie acceptate in scoala. Nimic nu il indreptateste pe un profesor sa faca astfel de solicitari, este evident un abuz. Este o problema complexa, care trebuie cercetata de comisia disciplinara. Orice cadru didactic care se respecta nu se foloseste de pozitia sa pentru a intimida elevii", a declarat inspectorul general la ISJ Vaslui, Vasile Marciuc.

Sursa: rNews

Articol citit de 3705 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
giv
rank 5
Nu se pune...
Se pune doar cand tipa profesorii. Vai conditia dascalului....etc. Iata oameni buni profesorimea ce face. Face bani cu japca. Colecta sa-si ia dirigintele de-ale gurii sau ceva prin casa sub pretextul fondului clasei. Iata ce nivel are acest asazis profesor. Am trecut si eu prin scoala si tot asa se proceda. De cand lumea numai ca profesorii sunt rai si indiferent cate avantaje ar avea tot nu sunt satui. Lacomia.....
candva_roman
rank 5
asa-i tot sistemul
Directorul decide sa impuna taxe.... sa isi rotunjeasca bugetul si eventual sa faca o mica afacere.... Oare cati PROCURORI o sa ANCHETEZE aceasta situatie? Asta nu ii oare discriminare?
Profesorul si directorul poate ar fi o idee sa fie ejectati din Invatamant pe viata.... asa s-ar transmite un mesaj in sistem.
Y.O
rank 5
peste tot e la fel
fondul clasei, fondul scolii....e inevitabil.Daca te opui , copilul are de suferit...
Nedumeritu
rank 5
"Stimabile DOMNULE" profesor,
Ai facut bine ca ti-ai angajat avocati. Esti, probabil, constient ca o sa ai nevoie de ei. Tu cum te-i simti, telectualule, daca ti-ar caracteriza cineva mama drept analfabeta? Imi confirmi inca odata ca a absolvi o facultate nu face omul nici mai destept si nici nu-i inoculeaza si ceva bun simt in comportament. Si, mai ales, m-ai determinat sa fiu cu ceva mai putin de acord cu revendicarile cadrelor didactice. Nu stiu ce vor spune colegii tai, dar am impresia ca, la fel ca mine, vor mai fi si altii care vor gandi la fel.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor